Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

BUSINESS ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ;

Του “Αλιέως”
Ιστορική ημέρα για τον Παναθηναικό χαρακτηρίζουν τη σημερινή τα ΜΜΕ των οικογενειών Αλαφούζου και Βαρδινογιάννη.
Μετά από 33 χρόνια ο Παναθηναικός αλλάζει ΄΄χέρια΄΄ και από τη μία οικογένεια περνά στην άλλη σηματοδοτώντας- για ορισμένους- και την αλλαγή φρουράς, αλλαγές που συντελούνται όχι μόνο στον αυστηρά αθλητικό χώρο αλλά ευρύτερα στο επιχειρείν, στις ισορροπίες των εγχώριων μεγαλοσυμεφρόντων και της ΄΄επόμενης ημέρας΄.

  Ο lobbystas είχε πρωτασχοληθεί με το θέμα του ΄΄τριφυλλιού΄΄  από τις αρχές Μαίου (4/5) υπό τον εύγλωττο τίτλο ΠΑΟ-Μνημόνιο & πόλος Αλαφούζου΄΄ επιχειρώντας να δει λίγο πιο πέρα από την αθλητική βιτρίνα πίσω από το επιχειρηματικό παρασκήνιο, την αναδιάταξη δυνάμεων/ισχύος, τα συμφέροντα και τις πιθανές νέες συμμαχίες. Γινόταν λόγος από τότε για την μνημονιακή διοικητική ομάδα του ΣΚΑΙ-Καθυημερινής (με Παν. Βουρλούμη, Αλεξ. Παπαχελά ) τις διάφορες διασυνδέσεις της με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά και την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, την περιβόητη Τριμερή. Η ουσία είναι, πως ούτε ο πιο αφελής χουλίγκανος της Θύρας 13 θα πίστευε ποτέ, πως οι Αλαφούζοι αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργότατα με τον Παναθηναικό ΜΟΝΟ λόγω ΄΄πράσινων φρονημάτων΄΄ και για το ποδοσφαιρικό ιδεώδες. Σιγά μην δεχτεί ο τελευταίος οπαδός των Cockneys, πως ο οικολογικά ευαίσθητος και κοινωνικά ανήσυχος Γιάννης Αλαφούζους θα έμπαινε στον..εσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και του οπαδισμού, στον χώρο όπου μέχρι τώρα κουμάντο κάνουν οι Ψωμιάδηδες, οι Μπέοι, τα στημένα, τα ελλείμματα και τα χρέη δεκάδων εκατ. ευρώ.  

   Το τι σημαίνει η αλλαγή φρουράς στον Παναθηναικό


για τις ευρύτερες εξελίξεις (πέραν του ποδοσφαίρου) θα φανεί συν τω χρόνω. Θα το δούμε όταν σταδιακά αρχίσει να υλοποιείται το έργο στον Βοτανικό (ήδη παρατηρείται κινητικότητα στον Βωβό). Οταν η αγορά θα λάβει το μήνυμα, πως ο Τζίγκερ έβγαλε εκτός παιδιάς τον Βγενό, όταν ο Αλαφούζος θα εξασφαλίζει κάποια συμβόλαια που δεν τα περίμενε η αγορά, όταν..., όταν....

    Το σίγουρο είναι, πως η συμφωνία Αλαφούζου- Βαρδινογιάννη με όχημα την αλλαγή φρουράς στον Παναθηναικό θα έχει κυρίως επιχειρηματικό αντίκτυπο και εξελίξεις.

    Από το θέμα της 4 ης Μαίου είμασταν σίγουροι και σημειώναμε, πως οι Αλαφούζοι (και τα πέριξ αυτών συμφέροντα) θα είναι ΕΝΑΣ από τους πόλους της επόμενης ημέρας. Εδώ να είμαστε να παρακολουθήσουμε ότι προοιωνίζεται ή όχι και τόσο ποδοσφαιρική συμφωνία των δύο.

σ.σ. Τουλάχιστον εσείς της Παναθηναικής Συμμαχίας (γιατί μου θυμίζει την...Καθαρή Συμμαχία της Ντόρας στον δήμο Αθηναίων τώρα είναι ένα άλλο θέμα) φροντίστε να περάσει η ομάδα έναν-δυό γύρους στα προκριματικά της UEFA. Ειδάλλως σας βλέπω από νωρίς στα δύσκολα και...ζήσε Μάη μου να φας ΄΄τριφύλλ΄΄.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: