Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Του “Αλιέως”
Δεν λέει να το χωνέψει ο Ευ. Βενιζέλος, πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο διάδοχος του-τσάρος της Οικονομίας και προσώρας δείχνει να τα καταφέρνει σχετικά καλά. Ερωτηθείς για πολλοστή φορά ο πληθωρικός πολιτικός για το εάν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να απάντησε πως δημιουργήθηκε ζήτημα εκ του μη όντως. Ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη αποδοκιμάζοντας εμμέσως την επίμαχη δήλωση του, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει προγραμματικές θέσεις, τις οποίες παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον υπάρχει και προγραμματική συμφωνία των κομμάτων και αυτά είναι που ισχύουν επανέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τον Ευ. Βενιζέλο κινήθηκε (και κινείται;) εκτός προγραμματικού πλαισίου και κομματικής συμφωνίας, εάν αυτό εννοεί ο θεσσαλονικός.

Η ουσία είναι, πως δεν αφήνει ευκαιρία  να πέσει κάτω ( που λένε) και να μην εκδηλώσει άμεσα ή έμμεσα τις ενστάσεις του κατά της τακτικής του υπουργού Οικονομικών. Δεν αφήνει αφορμή να μην αμφισβητήσει έμμεσα την πολιτική (και τις γνώσεις άραγε...) του Γιάννη Στουρνάρα, να διαβάλλει όσο τον παίρνει στον Αντ. Σαμαρά αλλά και στο κομματικό ακροατήριο του.
   Ο lobbystas είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τον νέο ΄΄τσάρο΄΄ της Οικονομίας να προσέχει τα...συντρόφια του για να επανέλθει τελευταία στην άτυπη αντιπαράθεση του Ευ. Βενιζέλου. Ομως καλά ενημερωμένη πηγή σημειώνει, πως ο Γιάννης Στοιυρνάρας χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του


πρωθυπουργού. Διατηρεί άριστες σχέσεις με την τριάδα της Εθνικής (κυρίως με τον Αλεξ. Τουρκολιά) έχει καλή χημεία με τους ξένους (και αυτό θα φανεί πολύτιμο, όταν θα έρθει η ώρα να τεθεί επίσημα το αίτημα της επιμήκυνσης) είναι καθαρός και άριστος γνώστης των μάκρο και με χρήσιμη εμπειρία στα μίκρο.     
    Από την άλλη ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορεί να ΄΄καταπιεί΄΄ (που λένε) το ότι δεν είναι ο πρωτοκλασσάτος, ο σωτήρας του έθνους, ο Galbraith της ελληνικής οικονομικής σκέψης, ο... τσαμπουκάς και ευφυής πολιτικός, που έχει τους ξένους στο τσεπάκι του.
     Θα έχει συνέχεια και πολλά επεισόδια αυτό το σήριαλ και πολύ φοβούμεθα, πως όσο περισσότερα καταφέρνει ο Γιάννης τόσο θα χάνει την ψυχραιμία του ο Ευάγγελος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: