Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ...

Του “Αλιέως”
Είχαμε να ακούσουμε για τον Παν. Βουρλούμη από την  εποχή, που χάρη σε μία έκθεση ορκωτών λογιστών η οποία σηκώνει πολλή συζήτηση, τέθηκαν στο αρχείο της Δικαιοσύνης οι βαριές κατηγορίες εναντίον του για την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων Γερμανός.

Για την ιστορία θυμίζουμε, ότι ο ΟΤΕ πλήρωσε πάνω από 1,5 (!) δις. ευρώ (τρέχουσα αποτίμηση του Οργανισμού 1,13 δις. ευρώ) για ένα εμπορικό δίκτυο, αποτιμώντας ΜΟΝΟΝ την αξία της επωνυμίας του σε ποσά εκατοντάδων εκατ. ευρώ και έκτοτε βλέπουμε στους ισολογισμούς του να έχει ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ το μεγαλύτερο μέρος αυτού του τιμήματος ως ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ υπεραξία. Κατά το κοινώς λεγόμενο ΄΄αέρας΄΄, που προφανώς θα ενθυλακώθηκε- εκείνη την περίοδο- από κάποιους αποδέκτες.

   Να όμως, που κάποιοι θέλουν να ξαναθυμηθούμε το


πρώην αφεντικό του ΟΤΕ με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής να σημειώνει ( και ορθά) την κρισιμότητα αυτής της συγκυρίας, περίοδο όπου για παράδειγμα η χρηματιστηριακή αξία ενός κολοσσού όπως η ΔΕΗ έχει εξαυλωθεί στα μόλις 575 εκατ. ευρώ. Περίπου στο 1 / 3 της συναλλαγής Γερμανός-ΟΤΕ αποτιμάται η ΔΕΗ και στη Ν.Δ (αλλά και τα άλλα κόμματα ) σε επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά γραφεία εκτυλίσσεται ένα σχέδιο προώθησης του ονόματος Βουρλούμη για να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ. Εάν είναι κύριοι της κυβέρνησης για αντικαταστάτης του Κων. Μητρόπουλου να προαλείφεται ο Παν. Βουρλούμης με το πλουσιότατο ομολογουμένως βιογραφικό, τότε ας το…αφήσουμε καλύτερα. Γιατί φοβούμεθα, πως οι προειδοποιήσεις Τσίπρα ενδέχεται να έχουν πεδίον δράσης λαμπρόν.

Οσον αφορά στους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρά τον καύσωνα, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την προβολή του ονόματος Βουρλούμη στο ΤΑΙΠΕΔ ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Καρφώνονται, όπως άλλωστε τον τελευταίο καιρό με τις διαδοχικές κυβιστήσεις τους.
σ.σ. να υποθέσουμε, 
πως ο κ. Βουρλούμης έχει εγγραφεί στην Παναθηναική Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου (που υποστηρίζεται τόσο φανερά πλέον από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) και ό τι έχει εισφέρει ήδη ένα παχυλό βοήθημα στην άδολη, φίλαθλη προσπάθεια της οικογένειας.

Αλήθεια δεν είδαμε στο συνήθως λαλίστατο MEGA ούτε στον αντικειμενικό ΒΉΜΑ FM λέξη για το πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ, που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον φορέα του καναλιού για τη ΜΗ ΟΡΘΗ διατύπωση των οικονομικών στοιχείων του 2011. Στην απόφαση (για την οποία έγκαιρα σας είχε προιδεάσει ο Lobbystas) αναφέρεται, πως η εταιρεία ΔΕΝ κατάρτισε σύμφωνα με τα ΔΛΠ τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις για το 2011, που δημοσίευσε στις 9/3 του 2012. Πταισματάκι θα πείτε μπροστά στα όσα έχουν γίνει (και ) στο Χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια. Μα για αυτό μας κάνει εκτύπωση η σιωπή των μετόχων του MEGAλου καναλιού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: