Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

Του “Αλιέως”
΄΄Η ιδέα είναι να πάμε γρήγορα΄΄ δήλωσε (αποκλειστικά στα Επίκαιρα) ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, ένα από τα έξη μέλη της Επιτροπής της ΑΟΖ, που συστήθηκε και επίσημα την Πέμπτη 19/7.

  Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό- καθώς η Αθήνα κωλυσιεργεί από το 1962- και μετά την ψήφιση της νέας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (επικυρώθηκε 21/7/95) αλλά επιτέλους δηλώνουμε επίσημα πως έχουμε ως χώρα αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα όσον αφορά στη διαχείριση ζωνών ή μη πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων.

Το επίσης ενδιαφέρον είναι, πως η επιτροπή για την ΑΟΖ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ προχωρά άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμό για την εταιρεία, που θα αναλάβει να ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη το συντομότερο δυνατό. Μετά τη διάθεση των σεισμικών ερευνών ακολουθεί οικοπεδοποίηση και προκήρυξη για εταιρείες έρευνας και παραγωγής.  Παράλληλα η Αθήνα θα πρέπει να βιαστεί να οριοθετήσει με διμερείς σχέσεις με τα κράτη, όπου υπάρχει θέμα επικάλυψης ή ακύρωσης προηγούμενης συμφωνίας.

  Σημειωτέον, πως τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής


είναι οι Χρύσανθος Λαζαρίδης (βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού), Αντώνης Φώσκολος (ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων), Ηλίας Κονοφάγος (πρώην διευθυντής Ερευνας και Παραγωγής των ΕΛ.ΠΕ), Αγγελος Συρίγος (επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών στο Πάντειο), Σόλων Κασίνης (διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου).

Περισσότερα στο elliniki-aoz.blogspot.com (2012/07).

   Κάτι κινείται ή κάνουμε λάθος; Και απ΄ ότι φαίνεται επιχειρείται να σχετισθεί με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.
Αλήθεια η τελευταία συνάντηση του κουμπάρου του Χρύσανθου με τους υπεύθυνους της BP μήπως έχει κάποια σχέση ή όχι;


Δεν υπάρχουν σχόλια: