Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΓΑΤΟΠΟΔΑΡΟΥ ...

Του “Αλιέως”
Ως φίλος της Ελλάδος, ως προσκεκλημένος της Hellenic Initiative, ως lobbystas πετρελαικών συμφερόντων όπως και εάν μας επισκέφθηκε ο Μπιλ Κλίντον οι business της Noble Energy φαίνεται, ό τι ήταν πολύ ψηλά στην σειρά συζητήσεων με τον Αντ. Σαμαρά. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γνωστό, πως έχει μετοχικό μερίδιο στην πετρελαική εταιρεία, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο- πλέον- σε αυτά τα ζητήματα σε Λευκωσία και Τελ- Αβίβ. Είναι επίσης γνωστό, πως η Noble Energy είχε συναντηθεί και με την προηγούμενη ηγεσία, είχε εκπρόσωπο στην Συνάντηση στο Καβούρι (όπου κεκλεισμένων των θυρών είχαν συζητηθεί πολλά και ενδιαφέροντα) ενώ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της έχει κάνει την διαδρομή Λευκωσία- Τελ-Αβίβ-Αθήνα κάτι σαν...Παγκράτι- Κυψέλη. Η αμερικανοισραηλινών (και όχι μόνον) εταιρεά έχει εδώ και καιρό καταστήσει


σαφές, πως διαθέτει δικούς της ΄΄ χάρτες΄΄ και ΄΄ηχο-γραφήματα΄΄ της λεκάνης νότια της Κρήτης.

  Ο Μπιλ Κλίντον, κοιπόν, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής και με τους Εξωτερικών, Δημ. Αβραμόπουλο- Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Λογικά θέματα όπως αυτό της N.E και της κατ΄εξαίρεση εκχώρησης θαλάσσιας περιοχής για έρευνες θα πρέπει να τέθηκαν στο περιθώριο της συζήτησης.

Η συνάντηση δεν έγινε στη Μεγ. Βρετανία- εκεί όπου ο πρώην αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε μ τους Χ. Δαυίδ, Β. Καρακουλάκη, Τζ. Λογοθέτης και αργότερα με τον Ευτ. Βασιλάκη, Χρ. Μεγάλου; , Ανδρ. Δρακόπουλο κ.α. αλλά σε ΄΄μυστικό σημείο΄΄.

Εντονη η κινητικότητα, που σημειώνεται τελευταία γύρω από τα ενεργειακά, τα πετρελαικά. Ας μην ξεχνάμε, πως πρόσφτα ενεργοποιήθηκε- με εντολή του ΑΝΤ. Σαμαρά-  η Επιτροπή για την ΑΟΖ, ενώ ο κουμπάρος του Χρύσανθου (όπως αποκάλυψε ο lobbystas ) είχε επαφές με τον υπ΄αριθμόν ΙΙ της ΒΡ.

Αληθεύει, πως ο Μπιλ Κλίντον μεταξύ άλλων αιτημάτων της αμερικανικής πλευράς έθεσε και πάλι διακριτικά το θέμα της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του θερμού ενδιαφέροντος της Μόσχας και της Gazprom. Πιέζουν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ να μην καταλήξει στους ρώσους η θυγατρική ή να βρεθεί τρόπος εξαίρεσης τους από τον διαγωνισμό;

.Είναι δυνατόν Αντ. Σαμαρά κάτι τέτοιο ή να υποθέσουμε, πως ο διαγωνισμός θα πάει και άλλο πίσω. Σε βολικότερο χρόνο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πόσοι είστε σε αυτόν τον ιστότοπο ..αλλά είστε θεοί ...συνεχίστε

Σας διαφημίζω ως τους zerohedge της Ελλάδας....

Μπράβο για την φοβερή δουλειά