Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ...

Του “Αλιέως”
Σε Ταμείο Αναξιοποιήσης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα πρέπει να μετονομασθεί τελικά το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ. Μετά και το χθεσινό- αναμενόμενο για τον Lobbystas- φιάσκο το Μαξίμου θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει, να έχει ξηλώσει…μεσάνυχτα ΟΛΗ την διοίκηση του πολυδάπανου φορέα, να έχει ορίσει από…χθες άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντ. Σαμαρά (και με άριστη χημεία με τον Γιάννη Στουρνάρα). Να στείλει ένα μήνυμα κατ΄αρχήν  προς το εξωτερικό ειδικότερα προς το Βερολίνο (οι ενστάσεις του Χορστ Ράιχενμπαχ είναι γνωστές από πέρυσι τον Δεκέμβριο ) τις αγορές που περίμεναν κάτι καλύτερο από τα ΄΄ώριμα΄΄ κρατικά λαχεία και το IBC. Ο Lobbystas έχει κάνει εδώ και καιρό σημαία του την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ- λοιδορήθηκε μάλιστα αρχικά, πως και καλά εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα- έχει αναφερθεί μέχρι παρεξηγήσεως στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης και εν προκειμένω του Κων. Μητρόπουλου και της παρέας που διορίστηκε (μην ξεχνιόμαστε ) από τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
    Βέβαια το εύλογο ερώτημα είναι εάν το οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση ενημερώθηκαν για το πολύ-πολύ μικρό καλάθι των αποκρατικοποιήσεων μόλις την Δευτέρα, όπως διατείνεται καλά ενημερωμένη πηγή μας- ή εάν το μήνυμα είχε δοθεί έγκαιρα στην πρώτη συνάντηση των επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ με κυβερνητικούς λίγο μετά τις εκλογές. Προσωπικά θεωρούμε αξιόπιστη την πηγή μας, που υποστηρίζει ό


τι τα…δυσάρεστα τα πρόφτασαν οι του Ταμείου μόλις προχθές, στο παρά ένα. Και προς επίρρωση της πληροφορίας αναφέρεται το κλίμα και η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί (και στον Γιάννη Στουρνάρα) στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού το Μαξίμου έκανε λόγο για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Τώρα τι είδους…εμπροσθοβαρές πρόγραμμα είναι αυτό, που ξεκινά με τα κρατικά λαχεία και το IBC θα σας γελάσουμε. Αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο ένας δημόσιος λειτουργός (δηλαδή από τη στιγμή, που καλοαμοίβεται από τον έλληνα φορολογούμενο) να δίνει λογαριασμό, να δικαιολογεί τη θέση του, τις αμοιβές του? Δεν θα πρέπει να τεθεί άμεσα ζήτημα ΄΄ξηλώματος΄΄ της διοίκησης του Ταμείου. Και όταν λέμε ΄΄ξήλωμα΄΄ ας μην βιαστούν ορισμένοι να χαρούν ευελπιστώντας πως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του Παν. Βουρλούμη (τον διορισμό του οποίου προωθούν με περισσή μεθοδικότητα και σπουδή συγκεκριμένα συμφέροντα). Η ίδια πηγή μας υποστηρίζει, πως τα μηνύματα για… Βουρλούμη έχουν φτάσει στο ΄μεσσήνιο πολιτικό, έχει ενημερωθεί δεόντως και μετά από ώριμη σκέψη φαίνεται πως ΔΕΝ προκρίνεται η προώθηση του 75χρονου παράγοντα στην θέση- χρυσάφι του ΤΑΙΠΕΔ.

σ.σ. αλήθεια το άλλοτε λαλίστατο Γραφείο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ (που μετρούσε ακόμη και τα αρνητικά δημοσιεύματα στο ενεργητικό του) που έχει χαθεί, θα εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, να την περιμένουμε ή μήπως όχι.

Κρείττον το σιγάν έλεγαν οι πρόγονοι φίλτατοι.

Θα επανέλθουμε… 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: