Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ...


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Joaquin Almunia δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια εάν χρειαστεί. Σε συνέντευξη στο Dow Jones Newswires ο Almunia δήλωσε ότι με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα έχει τιμήσει τις υποσχέσεις της προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις, οι εταίροι της θα πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα για να βοηθήσουν τη χώρα. «Έχουν τεράστια προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να βρουν τις δικές τους λύσεις. Αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους. Εάν κάνουν ό,τι έχουν υποσχεθεί, τότε οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε ο Almunia. Ερωτηθείς εάν αυτή η στήριξη σημαίνει να δοθούν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα, ο Almunia δήλωσε «Ναι, περισσότερα λεφτά». Είναι η πρώτη φορά που ένα κορυφαίο μέλος


της Κομισιόν έχει δημοσίως στηρίξει την ιδέα να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από το πακέτο των 174 δισ. ευρώ, το δεύτερο που έχει λάβει. Ο Almunia, ο οποίος είναι επίσης Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, μίλησε σχετικά με τις νέες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας και τις φήμες ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τους πιστωτές της. Ομάδα ειδικών της Τρόικας έφθασε στην Αθήνα χθες για να διεξάγει μια εις βάθος έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο εκτός στόχων βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το β΄ πακέτο στήριξης. Τόσο Έλληνες αξιωματούχοι όσο και της Κομισιόν, έχουν δηλώσει δημοσίως ότι η χώρα έχει μείνει πίσω στην επίτευξη οικονομικών στόχων τους τελευταίους μήνες. Οι δημοσιονομικές περικοπές έχουν επηρεαστεί από μία ύφεση που διαρκεί εδώ και πέντε χρόνια. Την ίδια στιγμή, οι υποσχέσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για την απελευθέρωση των εργασιακών αγορών, έχουν μείνει πίσω, όπως και οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να τηρήσει τις υποσχέσεις της έχουν επίσης πάει πίσω εξαιτίας της παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας, με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι η υπομονή εξαντλείται σε κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την πρόθεσή της να συμφωνήσουν οι εταίροι της ευρωζώνης να δώσουν προκαταβολικά περισσότερο χρόνο στη χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η τρόικα στην Αθήνα θα συνεχίσει να εργάζεται τον Αύγουστο και η Κομισιόν δήλωσε χθες πως δεν αναμένεται κάποια απόφαση σχετικά με το να δοθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση, πριν από το Σεπτέμβριο. Τα σχόλια του Almunia έρχονται επίσης εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso στην Αθήνα αύριο, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: