Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ...


Αμερικανοί εισαγγελείς και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ετοιμάζονται να στραφούν δικαστικά εναντίον μεμονωμένων traders, για το πολύκροτο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, που έχει κλονίσει την αξιοπιστία αρκετών τραπεζών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους δικηγόρους των υπαλλήλων μεγάλων τραπεζών που φέρονται αναμεμιγμένοι στην υπόθεση, προκειμένου να τους ειδοποιήσουν ότι επίκεινται συλλήψεις. Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις είναι μάλιστα υπόθεση λίγων εβδομάδων. Οι πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι ερευνάται διεξοδικά η ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαν 5 - 10 traders, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Παράλληλα με τις διώξεις εναντίων των


υπαλλήλων των τραπεζών, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πρόκειται να κινηθούν και εναντίον των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ζητώντας την επιβολή προστίμων. Ήδη, πρόστιμο ύψους 453 εκατ. δολαρίων έχει επιβληθεί στην Barclays, μετά τη συνεργασία της για την αποκάλυψη του σκανδάλου. Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν επιπλέον εάν υπάρχει θέμα χειραγώγησης και του Euribor. Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις για τη χειραγώγηση του Libor υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ο κ. Draghi επισήμανε ότι «χρειάζεται να γίνουν πολλά» για να οικοδομηθεί εκ νέου μετά την κρίση o κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: