Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ; ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ Ή ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Του “Αλιέως”
Στην επόμενη φάση- κατά του Λ. Λαυρεντιάδη- περνούν οι τράπεζες καθώς προχωρούν σε μηνύσεις κατά του ιδίου και στενών συνεργατών του. Λίγο ως πολύ αναμενόμενη συνέπεια των όσων διαδραματίστηκαν από την αποκαθήλωση του άλλοτε ισχυρού ανδρός, την εγκατάλειψη του από...λαθρόβιους συνεργάτες, φίλους, ευεργετηθέντες και κάθε λογής εμπιστευτικούς. Τώρα οι επτά πιστώτριες τράπεζες, αφού είδαν και απόειδαν, πως δεν μπορούν να έρθουν σε συμβιβασμό με τον Λ.Λ, να εξασφαλίσουν αντεγγυήσεις και από τη στιγμή που τα χρήματα που επιστράφηκαν (από τον επιχειρηματία ή επρόκειτο να επιστραφούν) δεν φτάνουν ούτε για τα... χαρτόσημα των αγωγών προσφεύγουν κατά της Νεοχημικής. Η άλλοτε ναυαρχίδα του ομίλου Λαυρεντιάδη (*)που πουλήθηκε και επαναγοράστηκε από το Carlyle Group και τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν (**) φαίνεται να είναι το κύριο θέμα της μήνυσης των πιστωτών. Και αν οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να ανοίξουν τον βαρύ και δύσοσμο φάκελλο των νέων προβληματικών επιχειρήσεων, επιδιώκοντας να μειώσουν τα ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄ ή να περισώσουν ότι μπορούν γεννώνται εύλογα ερωτήματα.



(*) για την στάση των εποπτικών αρχών, κυρίως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που από την εποχή του Αλέξιου εν συνεχεία του Αναστάσιου και λιγότερο τελευταία του Κωνσταντίνου ερευνά ενδελεχώς τις διάφορες υποθέσεις του Λ.Λ που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Μέχρι στιγμής επικρατεί η απόλυτη σιωπή ενώ ουδέν έχει καταλογισθεί. Για ουδεμία υπόθεση από το χρηματιστηριακό φούσκωμα της Νεοχημικής μέχρι τις περίεργες συναλλαγές στην Proton Bank (την εποχή, που ο Σάλλας την έπαιρνε μέσα από τα χέρια του Κοντομηνά ) έχει υπάρξει η παραμικρότερη ανακοίνωση από την Κεφαλαιαγορά ή την προισταμένη αρχή. (**) για όλον αυτόν τον συρφετό προθύμων (από πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, χρηματιστές, παπάδες μέχρι δημοσιογράφους κ.λ.π) που τις ημέρες της παντοκρατορίας του Λ.Λ έδιναν τα διαπιστευτήρια τους και με την κατάρρευση του επιχειρηματία σκόρπισαν σαν τα ποντίκια.

σ.σ. αναμφίβολα πολλά θα έχει να πει για κάθε καρυδιάς καρύδι ο σύντροφος Ακης αν ανοίξει το στόμα του. Διαφωνείτε όμως πως εξίσου ενδιαφέροντα θα είχε να πει ο Λ.Λ εάν κάποια στιγμή έλεγε μερικά πράγματα & πρόσωπα με το όνομα τους.
Φοβούμαστε, πως δεν θα ΄φτάναν οι τρύπες για να κρυφτούν οι εκατοντάδες ΄΄αρουραίοι΄΄ και ΄΄λαδοπόντικες΄΄ .           




Δεν υπάρχουν σχόλια: