Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ ...

Του “Αλιέως”
Οχι μόνο κοιτάζουν την πάρτη τους οι ελληναράδες (!) εφοπλιστάδες αλλά έτσι όπως ενεργούν πιθανότατα θα αποδειχτούν μοιραίοι και για τα εθνικά θέματα. Σε αγαστή συμφωνία βέβαια με το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος, το άβουλο υπουργείο Εξωτερικών και την δημοσιοσχετίστρια υπουργού Τουρισμού.  Για να μην το ταλαιπωρούμε γινόμαστε σαφείς. Η Dogus Holding AS, που όπως ανέφερε τελευταία ο lobbystas ενδιαφέρεται για την αγορά μαρινών στην χώρα μας δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματικός όμιλος. Απεναντίας ανατρέχοντας σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες (olympiagr, anti-news, defencenet κ .α) αλλά και στο site του (www.dogusgrubu.com.tr) αναδεικνύεται η ισχύς, διαπλοκή με το λεγόμενο ΄΄βαθύ κράτος΄΄ και τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει κατά καιρούς τα ΜΜΕ τους σε καίρια εθνικά ζητήματα. 

Το ποιός είναι στην πραγματικότητα ο όμιλος DogusGrubu και ποιός ο ρόλος του Ferit Sahenk το διαπιστώνει και ο πλέον αφελής, αρκεί να το ψάξει λίγο περισσότερο. Ο πλέον αφελής όμως γιατί η Αθήνα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο αγρόν αγοράζει.

Είτε δεν έχουν πάρει είδηση τι παίζει (και τι διακυβεύεται ενδεχομένως στη συνέχεια ) είτε είναι τόσο παραδομένοι και...λιγούρηδες για ΄΄τριάντα αργύρια΄΄ που δεν κολώνουν σε τίποτε. Ούτε ο πολύς Αβραμόπουλος ούτε η υπερδραστήρια Κεφαλογιάννη ( η πρώτη της συνέντευξη ήταν στην τουρκική Hyrriyet ) φαίνεται να ΄΄βλέπουν πέρα από τη μύτη τους΄΄ .

    Κύριοι της κυβέρνησης ο όμιλος Dogus είναι


απόλυτα και σε επικίνδυνο βαθμό διαπλεγμένος με το τουρκικό βαθύ κράτος, τα κανάλια του του κ. Sahenk (το STAR και το NTV) έχουν παίξει πολύ βρώμικο ρόλο σε όλες τις τελευταίες εθνικές κρίσεις με τους Τούρκους.

Σημειωτέον, πως η Μαρίνα της Λέσβου (που ενοικιάστηκε για 40 χρόνια έναντι 250.000 ευρώ ετησίως) βρίσκεται απέναντι από την βάση αποβατικών της Φώκαιας (Foca). Και καλά οι έλληνες επιχειρηματίες (στην Λέσβο συνεργάζεται με τους τούρκους ο κ. Folli-Follie, Δημ. Κουτσολιούτσος) σιγά μην βάλουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από αυτό της τσέπης τους. Αλλά και το επίσημο ελληνικό κράτος να καθεύδει τόσο προκλητικά.
 Οι εφοπλιστάδες, θα πείτε, έχουν ΄΄χτίσει΄΄ τα περισσότερα ναυπηγεία στην Κορέα και την Κίνα με τις εκατοντάδες παραγγελίες τους όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα έχει καταντήσει να μην μπορεί να συντηρήσει τη μονάδα της Ελευσίνας ή του Νεώρειου, τι να λέμε τώρα!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: