Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ...

Του “Αλιέως”
Τον ασκό του Αιόλου απειλεί να ανοίξει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή τη νέα ΄΄επίθεση΄΄ του Πρώτου Θέματος που τελευταία έχει συγχρονισθεί πλήρως με το Star Channel.

Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον εάν όντως υπήρχε έστω και… μία στο…εκατομμύριο πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και να μάθαινε ο κόσμος τα ΄΄σημεία και τέρατα΄΄, που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας. Κυρίως όμως από την περίοδο του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου και μετά δηλαδή την περίοδο των Ολυμπιακών, των υπερτιμολογημένων έργων, των αναθέσεων, των χαριστικών δανείων και τόσων άλλων που ως κορυφή του παγόβουνου αναδύθηκε με την υπόθεση της Proton Bank.

 Προφανώς το σύστημα δεν εξέθρεψε μόνον τον


Λαυρεντιάδη ( όπως για όλα τα σκάνδαλα δεν ευθύνεται μόνον ο Τσοχατζόπουλος) ή την Proton Bank αλλά μία κάστα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, εθνικών εργολάβων, mediaρχων και στρατιών προθύμων με τα δημοσιογραφικά φερέφωνα να διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο.

   Τι λέει ο Ανδρέας πως επί της ουσίας, η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χρειάστηκε 1,8 δισ. ευρώ σαν αποτέλεσμα κυρίως της εθελοντικής συμμετοχής της στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων αλλά και της έκθεσής της σε δανειακά χαρτοφυλάκια που επλήγησαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Αυτό το φαινόμενο αφορά το σύνολο του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο, μάλιστα η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που σχηματίστηκε από τη συγχώνευση με δύο ελληνικές τράπεζες, πρέπει να συγκριθεί πρωτίστως με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, που ως γνωστόν χρειάζονται πολλαπλάσια ποσά για να καλύψουν τις σχετικές ζημίες τους.  Αυτά τα γνωρίζουν οι έμπειροι οικονομικοί συντάκτες της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τα αποσιωπούν. Όμως, πιο εντυπωσιακή είναι η περίπτωση του STAR αφού ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν επί έτη Αντιπρόεδρος ελληνικής τράπεζας που έχει πολλαπλάσιο χαρτοφυλάκιο ομολόγων από τη ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και έχει δεχθεί πολλαπλάσια κρατική στήριξη. Εάν δε τα «μετοχοδάνεια» είναι μια μεμπτή μορφή πιστωτικού κινδύνου, κάτι που εγώ δεν πιστεύω, η τράπεζα του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει δώσει και αυτή πολλά μετοχοδάνεια, μεταξύ των οποίων και σε μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ευθεία βολή που δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη οικογένεια, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο πρακτικές ανάλογες αφορούν το σύνολο του τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή? εννοούνται και τα χαριστικά δάνεια και οι χορηγήσεις που για πολλά χρόνια δίνονταν ΧΩΡΙΣ τις απαραίτητες καλύψεις, για τα θαλασσοδάνεια που εκταμιεύτηκαν χάριν φίλιων συμφερόντων χωρίς να έχουν δοθεί εγγυήσεις. Ο πακτωλός κεφαλαίων  σε ΜΜΕ, σε ΜΚΟ, σε ημέτερους, σε τριγωνικές συναλλαγές, σε όλα.
Μακάρι να μπορούσε να ξεσκεπαστεί έστω ένα μικρό μέρος από το κύκλωμα της σαπίλας, να αναβλύσουν τα σκάνδαλα (γιατί ΔΕΝ ήταν μόνο η Siemens, ή τα υποβρύχια, ή η τιμολόγηση πώληση του Γερμανού σε αστρονομικές τιμές) να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συντελεσθεί σε αυτόν τον τόπο.

Θα αναφέρω μόνο μία περίπτωση ενδεικτική της κατάστασης (και οι γνωρίζοντες θα καταλάβουν) καθώς αφορά σε γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας ο οποίος ΄΄υποθήκευσε΄΄ την βίλα του στα Δ.Π περί τις 30 φορές καθώς ισάριθμες φορές ζήτησε και έλαβε δάνεια, χορηγήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ. Με την εν λόγω περίπτωση να είναι… παρωνυχίδα μπροστά στα όσα έχουν γίνει.

Δυστυχώς και αυτή την φορά τα πράγματα θα κουκουλωθούν, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (από διαπρύσιος υποστηρικτής του Βγενόπουλου έχει περάσει στην άλλη πλευρά) μπορεί να συνεχίσει τα δημοσιεύματα-συμβόλαια, το Star την ρηξικέλευθη δημοσιογραφία του, τα pay rolls να φεύγουν από το ένα αφεντικό για το άλλο με την ίδια ευκολία του σαλτιμπάγκου.
Σιγά μην αλλάξει το παραμικρό.

Αλήθεια όλοι αυτοί οι κάθε λογής συνφωτογραφιζόμενοι και συναγγελαζόμενοι με τον Λαυρεντιάδη τσιμουδιά. Από πολιτικούς, τραπεζίτες, δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους.  Οποίες αποστάσεις τελευταία και από τον έτερο Κυριακίδη από αγνώμονες ευεργετηθέντες αλλά τώρα ΔΕΝ σε ξέρω ΔΕΝ σε γνωρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: