Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ÜBER ALLES !

Του Νίκου Πάσχου
Ο Παναγιώτης στην ομιλία του στο 4th Risk Management & Compliance Forum μας τα είπε όλα. Μίλησε ως πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Μίλησε ως εκπρόσωπος της Blackrock. Μίλησε ως υπουργός Οικονομικών. Μίλησε ως πρόεδρος, συγγνώμη αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς.      

Μας είπε οτι οι αναμενόμενες απώλειες από επισφαλή δάνεια καθορίστηκαν από την Blackrock με βάση τα stress σενάρια στα 30 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Από αυτά τα 30 δισ. ευρώ τα 18 έχουν ήδη καλυφθεί από τις προβλέψεις που έχουν πάρει οι τράπεζες και το ποσό που απομένει περιορίζεται σε 12 δισ. ευρώ.

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το πώς ο ίδιος δημοσιοποιεί την έκθεση και μάλιστα τοποθετεί πολύ έξυπνα τη λέξη stress σενάρια. Δίνει απάντηση στο ρεπορτάζ του Lobbystas.gr με τίτλο «ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ 18 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ; ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ...».

Μας είπε ότι οι ιδιώτες επενδυτές (τραπεζίτες) πρέπει να καλύψουν το 10% των συνολικών κεφαλαίων που


απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τότε θα πρέπει να εξασφαλίσουν νέα κεφάλαια 3 δισ. ευρώ για να διατηρήσουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα τους.

Καταπληκτικό ! Με 3 δις το καρτέλ θα παραμείνει στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα δις τα βάζει ο γίγαντας ελληνικός λαός.

Είπε και άλλα πολλά ο Παναγιώτης και τελικά πιστεύω ότι η μεγάλη του εμπειρία από το παρελθόν (ήταν υπουργός οικονομικών όταν «έσκασε» το σκάνδαλο Κοσκωτά) του επιτρέπουν να εμφανίζεται über alles !      

Δεν υπάρχουν σχόλια: