Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

LONG Ή SHORT;

Του “Αλιέως” 
Εμφανής η διάθεση προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος και των πολιτικών εξελίξεων, που θα δρομολογηθούν από το πρωί της Δευτέρας κιόλας. Ποντάρισμα με ανοδική, μέχρι τώρα κίνηση των βασικών δεικτών, και υπεραπόδοση των τραπεζών που ηγούνται του εγχειρήματος.
Για την αγορά τα ενδεχόμενα είναι ξεκάθαρα και σε αυτά φαίνεται, πως τζογάρουν πρώτοι και καλύτεροι οι ΄΄τραπεζικοί κύκλοι΄΄ . Στο ενδεχόμενο πρωτιάς της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται, πως θα γλυτώσουν ( τουλάχιστον οι περισσότεροι) τις θέσεις τους, τις μετοχικές συμμετοχές τους, τον ρόλο τους στην ΄΄επόμενη ημέρα΄΄ . Θεωρούν ως βέβαιο, πως θα μείνουν εντός παιδιάς, ότι τα χρηματοδοτούμενα με δεκάδες δις. ευρώ θα παραμένουν σε ικανό βαθμό ιδιωτικά. Πως θα διατηρήσουν το…στασίδι τους, πολλά από τα προνόμια τους.
Στο άλλο, που εκλεγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρήσει να υλοποιήσει το 25% από όσα έχει εξαγγείλει για τις τράπεζες  απ΄ότι λέγεται θα ΄΄κλάψουν μανούλες…΄΄ . Πιθανότατα οι επί της


ουσίας κρατικοποιούμενες τράπεζες θα κρατικοποιηθούν και τύποις. Θα χαθούν από΄΄πολυθρόνες΄΄  μέχρι ΄΄καρέκλες΄΄ , θα απαξιωθούν μετοχικές μερίδες, μεγαλόσχημοι θα αμφισβητηθούν, αρκετοί θα…πάνε σπίτι τους. Μέσα στον γενικότερο χαμό, βέβαια θα χάσουν το΄΄μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει΄΄ και πολλά golden boys, pay rollίστες και εκλεκτοί πρωταθλητές της κυβίστησης.

Σε κάθε περίπτωση το ντέρμπυ προοιωνίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και παθιασμένο.
Αρκεί να μην έχει πέναλτυς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: