Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

H ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ...


Η Credit Agricole κατέληξε σε συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές που θα επιτρέψουν στον βραχίονά της Εμπορική Τράπεζα να έχει πρόσβαση στον έκτακτο δανεισμό του ELA, εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg. Σύμφωνα με τις ανώνυμες πληροφορίες, η Εμπορική θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την χρηματοδότηση


των προγραμμάτων Emergency Liquidity Assistance από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Πιθανότατα η πρόσβαση θα περιοριστεί σε περιπτώσεις διολίσθησης των καταθέσεων. Οι ελληνικές τράπεζες που δεν έχουν ξένη μητρική εταιρία χρησιμοποιούν ήδη τον μηχανισμό. Σημειώνεται ότι η Εμπορική Τράπεζα, καθώς και η Γενική Τράπεζα ως θυγατρική της Societe Generale, έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για πρόσβαση στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA. Η ΤτΕ δεν έχει προς το παρόν επισημοποιήσει την απόφασή της.

1 σχόλιο:

Gallos13 είπε...

Φιλε μου Λομπυστα τα περι ΓΕΝΙΚΗΣ δεν ισχυουν.Καλο θα ηταν να αναγερεις πηγη καθως η ΓΕΝΙΚΗ ΔΕΝ εχει κανει αιτημα προς το ΤΧΣ. Εξαλλου φαινεται και απο την αποφαση για πωληση δανειων προς την μητρικη υψους μεχρι 500 εκατομμυρια Ευρω.Ηδη εχει πεσει η υπογραφη για 220 εκατομμυρια.Επισης η ΓΕΝΙΚΗ στο Α εξαμηνο εχει σαφως μειωμενες ζημιες σε σχεση με αυτο του 2011.