Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ; (ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ) ...

Του “Αλιέως” 
Μέχρι και την τελευταία στιγμή ΤΑΙΠΕΔ και διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εμφανίζονται βέβαιοι, πως η αποκρατικοποίηση των ΄΄νερών΄΄ θα γίνει. Προς τι άραγε αυτή η επιμονή των δύο διορισμένων (από την κυβέρνηση ΓΑΠ για να μην ξεχνιόμαστε) διοικήσεων και μάλιστα τη στιγμή, που και τα δύο υποψήφια για την πρώτη θέση κόμματα εννοούν εντελώς διαφορετικά αυτή την διαδικασία.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Ταμείου διαβάζουμε, πως ΄΄...η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία προβλέπεται από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση της χώρας που υπερψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφορά στην ανάθεση -κατόπιν διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού - της δ ι α χ ε ί ρ ι σ η ς  του δ ι κ τ ύ ο υ   ύ δ ρ ε υ σ η ς  και α π ο χ έ τ ε υ σ η ς , στον φορέα εκείνον που θα προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα μεταφέρει καλύτερη τεχνογνωσία και θα εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον ελληνικό λαό.


Το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει, χωρίς αμφιβολία, με μοναδικό γνώμονα το συνολικό συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και οι αποφάσεις του ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (ν.3809/2011) του ΤΑΙΠΕΔ, οι αποκρατικοποιήσεις εκτελούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων. Προφανώς η εποπτεία των υδάτινων πόρων παραμένει ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.»

ΟΜΩΣ όποιος παρακολουθεί τον lobbystasgr θα έχει ενημερωθεί για την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ (όπως διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον Νίκο Χουντή) πως το νερό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΑΓΑΘΟ. Τελεία και παύλα.
Οσον αφορά δε τη ΝΔ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πως θέμα διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ΔΕΝ υφίσταται. Δεν παίζει με τίποτε, που λένε.

 Προς τι δηλαδή η σπουδή της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ΄αλλά και της ΕΥΔΑΠ να προκαταλάβουν αποφάσεις, εξελίξεις. Μήπως τρέχει κάτι άλλο, όπως κυκλοφορούν κάποιοι  κακόβουλοι στην αγορά.

  Αλλωστε ποιός εγγυάται σε όλους αυτούς τους διορισμένους επί θητείας του ΓΑΠ, πως θα βρίσκονται στη θέση τους και την...επαύριο των εκλογών?

Δεν υπάρχουν σχόλια: