Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ...

Του “Αλιέως” 
Η συνεδρίαση μπορεί να έβγαλε αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής, μετά το χθεσινό...ξεφόρτωμα. Κάτι, που λίγο ως πολύ είχε προεξοφληθεί από τη στιγμή που η υποβάθμιση στην χαμηλότερη κατηγορία MSCI θα ενεργοποιούσε χαρτοφυλάκια, που δραστηριοποιούνται σε αυτή την ομάδα εταιρειών.
Ωστόσο δύσκολα μπορεί να καλυφθούν τα όσα έχουν προηγηθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις, εβδομάδας αλλά και μήνες στον όμιλο.
Συρρίκνωση της αποτίμησης στα 965 εκατ. ευρώ ( κλείσιμο της 31/5), ιστορικό ελάχιστο στα 1,01 ευρώ (παρά κάτι pennystock η NBG), με αμφίσημα αποτελέσματα και μόνο προσοδοφόρο στοιχείο την θυγατρική Finansbank. Εύλογο το ερώτημα γιατί


παρουσιάστηκαν κατ΄αυτό τον τρόπο στα μεγέθη τριμήνου οι τόσο υψηλές επισφάλειες (τόσες πολλές καλύψεις Απόστολε, λες και είμαστε στην αρχή της κρίσης ή μήπως συμβαίνει κάτι σοβαρότερο στα ενδότερα του μαγαζιού. Μάλλον το πρώτο). Ομως αυτό, που μένει στην ιστορία άσχετα εάν δεν ευθύνεται απόλυτα η διοίκηση Απόστολε, είναι η εξαέρωση της ΕΤΕ σε επίπεδα χαμηλότερα του ενός δισ. (!) επί των ημερών σου (*) και εκ των πραγμάτων συγκρίνεται με τα έργα & τις ημέρες ( και την χρηματιστηριακή αξία ) λ.χ. του Τ. Αράπογλου για να μην πάμε παλιότερα.

Στα επί μέρους ενδιαφέρον έχει η σύνθεση των αγοραστών τις τελευταίες 10-12 ημέρες ( οπότε άλλαξε χέρια σχεδόν το 8% του μ.κ της τράπεζας), οι πωλήσεις των Goldman Sachs, Morgan Stanley και BofA που φέρεται να απορροφήθηκαν από άλλα θυγατρικά χαρτοφυλάκια των ίδιων σπιτιών. Καλό και το ερώτημα τι τακτική ακολουθεί η ΕΤΕ όσον αφορά στα χαρτοφυλάκια των ταμείων.
Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: