Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΔΟΕ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ...

Του “Αλιέως” 
Λάβρος κατά του πολιτικού συστήματος και των τραπεζών εμφανίστηκε ο Νίκος Λέκκας, μιλώντας στην Die Welt. ΄΄Συμφωνώ απόλυτα με την κ. Lagarde΄΄ σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΔΟΕ (όχι όποιος, όποιος ε!) παραδεχόμενος, πως ΄΄η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει φτάσει το 10-15% του ΑΕΠ. Είναι γύρω στα 40 με 45 δισ. ευρώ δηλαδή το χρόνο. Εάν μπορούσαμε να εισπράξουμε τα μισά από αυτά, τότε ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της χώρας΄΄ Βέβαια ο υπ΄αριθμόν δύο του Σώματος δεν ανακαλύπτει την...Αμερική αλλά η παραδοχή και μόνο αρκεί για να έχουμε μία αίσθηση του τι παίζεται εδώ και χρόνια στις πλάτες των συνήθων κορόιδων. Ομως το ενδιαφέρον είναι, ό τι ο κ. Λέκκας μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα καταλογίζει ΑΜΕΣΑ ευθύνες στις τράπεζες καταγγέλλοντας, πως παρά τους τόννους δισ. ευρώ που έχουν λάβει από τις Βρυξέλλες ΄΄ μέχρι τώρα καμία συνεργασία δεν υπάρχει. Κάναμε αίτηση για να ανοιχτούν λογαριασμοί πάνω από 5.000 υπόπτων ατόμων και πετύχαμε αποτέλεσμα μόνο για 214 περιπτώσεις.


Τα πρόστιμα, που επιβάλλαμε ήταν της τάξης των 650 εκατ. ευρώ αλλά ελάχιστα έχουν εισπραχθεί (υπολογίστε πόσα σε ΕΚΑΣ κ.λ.π αντιστοιχούν μόνο αυτών των 214....).  Ταυτόχρονα θίγει άλλη μία πονηρή παθογένεια του ελεγκτικού συστήματος υπογραμμίζοντας, πως εκτός από τη διαφθορά των υπαλλήλων μόλις πρόσφατα με το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (εννοεί το Elenxis) το ΣΔΟΕ εισάγει νέα ενιαία τεχνολογική υποδομή για την διενέργεια ελέγχων. Προφανώς τόσα χρόνια, τόσοι διαγωνισμοί, συστήματα και συμφωνίες με εταιρείες του κλάδου έκαναν πλουσιότερους κάποιους επιτήδειους. Ο Νικος Λέκκας είναι ξεκάθαρος αναφερόμενος και για το πολιτικό σύστημα λέγοντας, πως ΄΄αξιωματούχοι, όπως οι βουλευτές έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα΄΄ καταλογίζοντας επί της ουσίας έλλειψη πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
    Περιμένουμε μετά τις καταγγελίες του ΣΔΟΕ στην Die Welt να ευαισθητοποιηθεί κάποιος δικαστικός λειτουργός για τα περαιτέρω.
    Τώρα, που η πολιτική ρευστότητα, η ευρύτερη αβεβαιότητα και το...ξεχαρβάλωμα διευκολύνουν την αυτονόμηση έγκριτων εισαγγελέων και ρηξικέλευθη δράση αδέκαστων δικαστικών. Τώρα είναι, που χρειάζεται η χώρα ΄΄καθαρά χέρια΄΄ και τους... Ντι Πιέτρο της.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: