Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !

Του “Αλιέως”
Χοντρό παρασκήνιο από Μπόμπολα για τον άνθρωπο του στον ΟΠΑΠ. Οι δουλίτσες με αναθέσεις στο φτερό από Μποτόπουλο  και Τζωρτζάκη. Η χολή του Σταύρου για Ράπανο που φαίνεται ότι του χαλάει τα σχέδια...


Μπορεί τις τελευταίες ώρες, 2-3 ημέρες το μείζον θέμα της επικαιρότητας να έχει αναδειχθεί η εμπλοκή στο οικονομικό επιτελείο (με ορατές ήδη τις πρώτες αρνητικές συνέπειες) ωστόσο ούτε στο παρασκήνιο η κατάσταση δείχνει να είναι καλύτερη.

   Είναι προφανές, πως οι ιμάντες του συστήματος σπεύδουν να πιάσουν… στασίδι, μικρά και μεγαλύτερα ποικιλώνυμα συμφέροντα επιχειρούν να πλασαριστούν (όχι βεβαίως για το καλόν της πατρίδος) ενώ χοντρό παιχνίδι φαίνεται, πως διεξάγεται γύρω από το υπ΄αριθμόν ένα ΄΄φιλέτο΄΄ τον ΟΠΑΠ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με την κυβέρνηση να διορίζει στο υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου τον Γ. Βερνίκο ( γνωστός από παλιότερη χρηματιστηριακή εμπλοκή του στην υπόθεση Λεβεντάκη για την οποία μάλιστα του επεβλήθη πρόστιμο από την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Το σχετικό θέμα ανέδειξε προ ημερών του euro2day παρουσιάζοντας μάλιστα ενδιαφέροντα στοιχεία. Η επιλογή του κ. Βερνίκου είχε αποδοθεί στον Ευ. Βενιζέλο με τον οποίο γνωρίζονται από τα φοιτητικά χρόνια.

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος της έσπευσε να προκηρύξει διαγωνισμό με τους δικούς του όρους προκειμένου να επιλέξει τους ορκωτούς λογιστές που θα πραγματοποιήσουν τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο της αρχής. Γιατί άραγε δεν περίμενε ο κ. Μποτόπουλος  την τοποθέτηση του νέου πολιτικού προισταμένου (υπουργού Οικονομιών) προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Στο υπουργείο….Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν

θα ψάξουν- έστω για τους τύπους-  την προκήρυξη (αριθ. Πρωτ. Διοικ. Φ/.850.Η/10710771) ανοιχτού διαγωνισμού για την εκπόνηση έργου με αντικείμενο τη Μοντελοποίηση του υπαλληλικού κώδικα. Ρωτάμε γιατί ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε εν μέσω κυβερνητικού… κενού από τον απελθόντα Π. Τζωρτζάκη και ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει στα 650.000 ευρώ. Not Bad.
 Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που μας αφορά κιόλας προτίθεται ο πρόεδρος Σωκ. Λαζαρίδης να εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την προειδοποίηση των MSCI για υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου. Η μήπως ο πρόεδρος περιμένει τον αντικαταστάτη του ή μήπως σιωπά μπας και περάσει η μπόρα.
Αφήνουμε για τελευταίο τον ΟΠΑΠ καθώς τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορα περίεργα στην πιάτσα. Πως τάχα ο Γιάννης Παπάς προορίζεται για την θέση κλειδί του Οργανισμού. Δεν το πιστεύω να ισχύει κάτι τέτοιο, πως δηλαδή ο μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής του Πήγασου προορίζεται για δνων σύμβουλος του ομίλου-ταμείο. Χοντρό θα ήταν…

σ.σ. εκεί στο ΔΟΛ φαίνεται, πως τη…χάρηκαν την τροπή, που πήρε η υπόθεση του Βας. Ράπανου. Εάν κρίνουμε από την προχθεσινή αναφορά- ρεπορτάζ του Βήματος ο τραπεζίτης δεν είναι της αρεσκείας τους. Δικής τους ή του πληθωρικού Ευ. Βενιζέλου δεν έχει και τόση σημασία από τη στιγμή που το΄΄χτύπημα΄΄ ήταν κατά γενική εκτίμηση ΄΄κάτω από τη ζώνη΄΄. . Καμία ευαισθησία όμως για ένα κατ εξοχήν ανθρώπινο πρόβλημα, ρε δημοσιογραφάρες…




Δεν υπάρχουν σχόλια: