Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ...

Του “Αλιέως” 
Επιτάχυνση των διεργασιών στα διοικητικά των τραπεζών μπορεί να προκαλέσει η μετακίνηση του Βασίλη Ράπανου σε υπουργική ή άλλη θέση. Ετσι  και αλλιώς το όνομα του προέδρου της Εθνικής΄΄παίζει΄΄ από προχθές σε αρκετά σενάρια με τον Αντ. Σαμαρά να μην εμφανίζεται αντίθετος στην προοπτική ενεργότερης συμμετοχής του στο οικονομικό επιτελείο.

Επίσης είναι γνωστό, πως ένθερμος υποστηρικτής του Βας. Ράπανου είναι ο Φώτης Κουβέλης. Πιθανότατη (όπως όλα δείχνουν) αναβάθμιση του στο κυβερνητικό σχήμα αφήνουν ( εκ των πραγμάτων) τα ηνία του Ομίλου της Εθνικής στον Απ. Ταμβακάκη.

 Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς ο προερχόμενος από τον όμιλο EFG και δεξί χέρι επί σειρά ετών του Σπ. Λάτση αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Στα δε κεντρικά της Συγγρού, είναι κοινό μυστικό, πως τα έργα και οι ημέρες του Απόστολου παρακολουθούνται εδώ και καιρό με ιδιαίτερη προσοχή.

Κύκλοι της Ν.Δ δεν ξεχνούν, πως ο εν λόγω


παράγοντας ήταν επί μακρόν προνομιακός συζητητής του ΓΑΠ, λέγουν δε μάλιστα ότι επί της ουσίας ο κ. Ταμβακάκης ήταν ο απόλυτος οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού με βαρύνοντα λόγο στην χάραξη πολιτικής και άσκηση εξουσίας. Αυτά δεν ξεχνιώνται λέει με νόημα πηγή του στενού περιβάλλοντος του Αντ. Σαμαρά, που ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κ. Ταμβακάκης να παραμείνει μέχρι να φύγει…ήρεμα σε εύθετο όμως χρόνο. Η ίδια πηγή σημείωνε, πως ο χρόνος αποχώρησης του κ. Ταμβακάκη ( καθώς θεωρείται δεδομένη η έξοδος του από την ΕΤΕ) ενδέχεται να εξαρτηθεί με παράπλευρές κινήσεις εννοώντας το πόστο, που θα αναλάβει ο Αλεξ. Τουρκολιάς. Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (ήταν μαζί στη Μεσσηνία το βράδυ της 5/5) χαμηλών τόνων και νουνεχής χαίρει της εκτίμησης και των άλλων δύο πολιτικών. Το σημαντικότερο είναι, πως θεωρείται από τους αποτελεσματικότερους συντελεστές της ενδυνάμωσης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων του Ομίλου. Επί μακρόν εκτός κέντρου- Κοτζιά ( το γραφείο του είναι στο κτήριο της Αθηνών) διαθέτει άριστες σχέσεις με σημαίνοντες παράγοντες του εφοπλιστικού χώρου (Μαρινάκη, Αλαφούζο κ.α. ) και σύμφωνα με ΄΄κακιές γλώσσες΄΄ στο περιθώριο από την παρέα Ταμβακάκη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα γερό χαρτί για την ΕΤΕ. Εκτός εάν ο προσωπικός φίλος του Αντ. Σαμαράς τον προορίζει για κάτι υψηλότερο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγεται, πως ο Απόστολος θα έπαιρνε μικρή παράταση παραμονής στα κεντρικά της Κοτζιά.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: