Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ - ΛΑΤΣΗ ...

Του “Αλιέως” 
Λασκαρίδης- Λάτσης έδωσαν τα χέρια και το King George περνά για είκοσι (20) χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία.

Με συμβόλαιο 20ετούς μίσθωσης φέρεται να ολοκληρώνονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών υλοποιώντας έτσι έναν παλιότερο σχεδιασμό που από ότι λέγεται είχε ξεκινήσει τις καλές ημέρες της αγοράς. Οι αδελφοί Λασκαρίδη είναι αλήθεια, πως επεδίωκαν εδώ και καιρό να αποκτήσουν- μέσω μίσθωσης- το ΄΄διπλανό κτήριο΄΄ που διαχειριζόταν εταιρεία συμφερόντων του βασικού μετόχου της Eurobank. Με την κίνηση αυτή η πλευρά Λασκαρίδη΄΄ βγάζει από τη μέση΄΄ έναν ανταγωνιστή, έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και να συντηρήσει και το ιστορικό ξενοδοχείο.
Καλά ενημερωμένη πηγή θυμίζει, πως το αρχικό


σχέδιο προέβλεπε την ενιαία λειτουργία των τριών μονάδων της πλατείας Συντάγματος (NJV PLAZA, KING GEORGE, GRANDE BRETAGNE) που θα κρατούσαν μεν τα εμπορικά σήματα τους αλλά θα απευθύνονταν σε διαφορετικό (ή και συμπληρωματικό κοινό), θα είχαν κοινές χρήσεις, υποδομές (π.χ. μαγειρεία ). Σημειωτέον, πως τα δύο γωνιαία ξενοδοχεία (το NJV ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι γνωστό, πως δεν θα ήταν αρνητική σε μία καλή προσφορά) επικοινωνούν μέσω κοινόχρηστων χώρων του πεζοδρόμου της Βουκουρεστίου.

Να μην διαφεύγει βέβαια της προσοχής μας, πως οι δύο πλευρές Λασκαρίδης-Λάτσης συνεργάζονται σε αρκετούς τομείς με πιο γνωστό αυτόν της διαχείρισης- επεξεργασίας απορριμάτων (Μεσόγειος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: