Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΔΑΚΡΥΑ ΟΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ...

Του “Αλιέως” 
Τη δέσμευση του να καταργήσει το πλαίσιο ανάπτυξης για τον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή συνάντηση του με τον δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη. Δεν κρίνουμε, επί του παρόντος, ούτε τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε την τακτική της αποδόμησης όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, προκηρυχθεί και στην περίπτωση διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται σε κάποιο προχωρημένο (λιγότερο ή περισσότερο ) στάδιο.

 Θα σταθούμε ωστόσο στη πληροφορία, που μας έφτασε αργά το βράδυ, για το...μαύρο δάκρυ ποικιλώνυμων συμφερόντων και εμπλεκόμενων που είχαν επενδύσει επιχειρηματικές και όχι μόνο βλέψεις στη μέχρι τώρα διαδικασία και μεθοδεύσεις που ξεκίνησαν επί θητείας του Γ. Παπανδρέου και των πρωτοπαλληκαρών του. Θυμάστε τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως παρουσιάζονταν στα συχνά ταξίδια του Χ. Παμπούκη στα ΗΑΕ, στη συνέχεια τις περιβόητες μακέτες και προγράμματα αξιοποίησης του...άμισθου πρωθυπουργικού φίλου Χοσέ Αθεμπίγιο. Με τον εν λόγω καταλανό αρχιτέκτονα να αποδεικνύεται (κατά δήλωση του...αμίμητου Γ. Παπακωνσταντίνου)


πως προφανώς και δεν δούλευε για την ΄΄ψυχή της μάνας του΄΄ (που λέμε και στο Ελλάντα). Θυμάστε τις αμετροεπείς διαψεύσεις του πρώην τσάρου όταν αρχές Μαίου η Ελευθεροτυπία αποκάλυπτε, πως τα φαραωνικά σχέδια της παρέας πήγαιναν στράφι και οι άραβες έκαναν πίσω.

Διαδραματίστηκαν είναι αλήθεια πολλά επεισόδια- είναι αλήθεια- στο θέμα της ανάπτυξης ή...αξιοποίησης του πολύπαθου χώρου του Ελληνικού. Αργότερα ανέλαβε το γνωστό μας ΤΑΙΠΕΔ με τον Κων. Μητρόπουλο να κρατά-φρονίμως ποιών- χαμηλά τους τόνους αλλά με τον αμετροεπή Γ. Παπακωνσταντίνου να συνεχίζει (διορισμένος τότε στο υπουργείο ΠΕΚΑ) να δίνει τα ρέστα του.

Το άξιον αναφοράς, μάλιστα, είναι πως στην τελευταία φάση του διεθνούς διαγωνισμού γράφτηκαν για πολλοστή φορά διάφορα για μεγαλόσχημους επενδυτές, για ξένους μεγιστάνες για...για...(πάντα με την ίδια ευκολία από συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους...) για να καταλήξουμε στις Μαίου, όταν η διοίκηση του Ταμείου ΄΄έβαλε΄΄ πάγο ( μέχρι νεοτέρας) στην διαγωνιστική διαδικασία.
Επίσης ενδιαφέρον είναι, πως σε αυτή τη φάση ούτε το ΤΑΙΠΕΔ ούτε ο Γ.Παπακωνσταντίνου εδέησαν να συνομιλήσουν ή έστω κοινοποιήσουν τα σχέδια τους στους δημάρχους και φορείς των όμορων δήμων. Πολλώ δε μάλλον στον αξιόμαχο Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος θεωρείται η ψυχή της υλοποίησης του παλιότερου σχεδίου, που είχε εκπονήσει το ΕΜΠ.

Τώρα είμαστε και πάλι στο σημείο Μηδέν. Δώδεκα και πλέον μήνες και πάλι από την αρχή. Αλλά με τον κάθε μαθητευόμενο...μάγο να ασκεί πολιτική (και να πληρώνεται για αυτό), να παρουσιάζονται αλλεπάλληλες μακέτες επί μακετών, με τα μισθουλάκια να ΄΄τρέχουν΄΄, τα Γραφεία Τύπου να εκδίδουν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Και πάει λέγοντας. Και στο τέλος, μία...τρύπα στο νερό ( με το συμπάθειο, που λένε). Επιτροπές επί επιτροπών, ΄΄άμισθοι΄΄ πρωθυπουργικοί φίλοι, ανέξοδα ταξίδια για ανεύρεση ξένων επενδυτών, ολόκληρα Ταμεία...εις υγείαν των κορόιδων.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: