Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΙ».TO ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...

Του Νίκου Πάσχου
Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές και αναρωτιέμαι αν η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί τι έχει γίνει και τι θα γίνει! Ο Εμμανουήλ Ροΐδης ( 1836-1904 , Έλληνας συγγραφέας) είχε πει: «Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των» και


«Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας».

Ο πνευματώδης συγγραφέας   δίνη και το αποτέλεσμα της Κυριακής μεσα από τα κείμενα του. Ας δούμε όμως το μέλλον μας, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ με την ταπεινή μου σκέψη.

Η Αρετούσα δηλαδή η Ελλάδα απέκτησε πολλούς Ερωτόκριτους. Ποιοι είναι αυτοί; Από τη μια πλευρά έχουμε τα συμφέροντα της τρόικας (Αμερική - Ευρώπη) και από την άλλη τα συμφέροντα των Ρώσων, Εβραίων και Κινέζων. Όπως «ο βασιλιάς οργάνωσε κονταροχτύπημα για να διασκεδάσει την κόρη του και πήραν  μέρος πολλά αρχοντόπουλα από όλον τον γνωστό κόσμο και ο Ερωτόκριτος ήταν ο νικητής («Ο Ερωτόκριτος» Βιτσέντζος Κορνάρος) έτσι και η Ελλαδίτσα, είναι η Αρετούσα που «περιμένει» τον Ερωτόκριτο της. Όλοι το γνωρίζουν εκτός από τους έλληνες! Όλα είναι μπροστά μας. Όλα θα παιχτούν εδώ, στην Ελλάδα. Ενέργεια, λιμάνια, θάλασσα (βλέπε Μεσόγειο) και χίλια άλλα (στην κυριολεξία) θα παιχτούν στην σκακιέρα της Ελλάδας.

Ποιος θα είναι ο Ερωτόκριτος; Εσείς τι λέτε;     





Δεν υπάρχουν σχόλια: