Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ...


Ο σχηματισμός μιας εύθραυστης και βραχυπρόθεσμης κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, εκτιμά η Bank of America, προειδοποιώντας


για το ενδεχόμενο "πολιτικής παράλυσης” και εξόδου από το ευρώ. Αναλυτικά, η BofA σημειώνει στην έκθεση της ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο ελληνικά κόμματα που υποστηρίζουν το μνημόνιο δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση αυτοδυναμίας και βρίσκονται στο όριο του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Την ίδια ώρα, τα μικρότερα κόμματα είτε είναι ενάντια του μνημονίου είτε δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να περάσουν το όριο του 3%. Ο διεθνής οίκος προβλέπει, ότι αν και η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα λάβουν τελικά τους απαιτούμενους ψήφους και κατά πάσα πιθανότατα θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία όμως "ενδέχεται να μην επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα". Η BofA σημειώνει ότι παρόλο που η "πολιτική παράλυση" δεν περιλαμβάνεται στο βασικό της σενάριο, παραμένει ανήσυχη για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από το πέρασμα σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας. Αν το χειρότερο δυνατό σενάριο μιας παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας επιβεβαιωθεί, προειδοποιεί η BofA, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη.
Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην ευρωζώνη, αυξάνοντας την πίεση στις υπόλοιπες οικονομίες της περιφέρειας και αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η ευρωζώνη είναι αναποτελεσματικές.

Μorgan Stanley: Στις εκλογές διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Joachim Fels, στις ελληνικές εκλογές της Κυριακής δεν διακυβεύεται τίποτα λιγότερο από την παραμονή της χώρας στο ευρώ.  Ο κ. Fels τονίζει ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας, η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι εταίροι ενδέχεται να παγώσουν τη χρηματοδότηση προς τη χώρα και τελικά η Ελλάδα ίσως αποφασίσει να βγει από το ευρώ, για να "νομισματοποιήσει το έλλειμμα και το χρέος".  Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα ισοδυναμεί "με μια αλλαγή στην φύση του χρήματος στην ευρωζώνη, που θα οδηγήσει σε τεράστια διαφυγή κεφαλαίων από άλλα δοκιμαζόμενα μέλη της ευρωζώνης και μπορεί να διαλύσει την ίδια τη νομισματική ένωση" προειδοποιεί ο κ. Fels.

Δεν υπάρχουν σχόλια: