Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΑΚΙΑ (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ) ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ;


Η Deutsche Telecom AG, και η ουγγρική θυγατρική της στις τηλεπικοινωνίες Magyar Telekom , θα πρέπει να πληρώσουν περίπου $95 εκατομμύρια σε ποινικά και αστικά πρόστιμα, για να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αμερικανών σχετικά με δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων της FYROM και του Μαυροβουνίου, από πλευράς των εταιριών αυτών. Η συμφωνία αυτή είναι η κατάληξη των ερευνών που διεξήγαγε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), εναντίον της Deutsche Telekom και της  Magyar Telekom.


Σύμφωνα με την δικογραφία, η  SEC  τα πρώην στελέχη της Magyar διοχέτευαν χρήματα σε κρατικούς αξιωματούχους των Σκοπίων, μέσω μεσαζόντων, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ανταγωνιστών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά και για να γίνουν κάποιες ευνοϊκές αλλαγές στην νομοθεσία περί τηλεπικοινωνιών της χώρας. Πληρώθηκαν περίπου €4.9 εκατ. σε έναν Έλληνα μεσάζοντα, με τη μορφή δήθεν αμοιβών για συμβουλές και μάρκετινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: