Συνελήφθη επιχειρηματίας για χρέη-μαμούθ στο Δημόσιο
Εμπορος ειδών υγιεινής στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 19.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Αναστάσιο Κιόλογλου, 66 χρόνων, εκπρόσωπο
της εταιρίας «ΒΙΕΚΑ», ο οποίος χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Οπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα χρέη του συγκεκριμένου επιχειρηματία ανέρχονται στο ποσό των 19.333.927,62 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές με υποθέσεις πλαστογραφίας και φοροδιαφυγής. Ηδη από το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση εφτά χρόνων για υπόθεση φοροδιαφυγής αλλά μετά την επιβολή της ποινής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εκκρεμεί άλλη μία δικογραφία σε βάρος για υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης.
Την εποχή που έκανε... καταγγελίες
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 66χρονος το 2005 είχε καταφύγει στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να καταγγείλει ότι εφοριακοί του ζητούσαν «φακελάκι». Μάλιστα, ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι προσέγγισε δύο εφοριακούς προκειμένου να τον βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους σε δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενος ο ίδιος και οι γιοι του για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Ο έμπορος ειδών υγιεινής ανέφερε ότι πλησίασε τους εφοριακούς και τους ζήτησε να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Μετά την καταγγελία του εμπόρου στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ κανονίστηκε ραντεβού - παγίδα με τους εφοριακούς σε καφετερία της Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθησαν λίγα λεπτά μετά την παραλαβή δύο φακέλων που περιείχαν συνολικά 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. «Τους είχε γνωρίσει έπειτα από κάποιο δικαστήριο και τους πρότεινα να πιούμε καφέ. Αρχικά αρνήθηκαν αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν. Εκεί τους έκανα κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να με βοηθήσουν, αρκεί να άλλαζαν τις καταθέσεις τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Τελικά από τους τρεις εφοριακούς δέχτηκαν οι δύο με ''αμοιβή'' 15.000 ευρώ ο καθένας», περιέγραφε τότε ο 66χρονος επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο εφοριακών που είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο εφοριακοί είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ για τον έναν η απόφαση κατέστη αμετάκλητη, καθώς η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει στον Αρειο Πάγο απορρίφθηκε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου