Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΑΓΚΩΝΕ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ...

Άραγε τους αγόραζε το δικό της χαρτοφυλάκιο, με τα λεφτά τους, και έβαζε τα κέρδη στη τσέπη;


Για 3 συναπτά έτη διευθύντρια της Εθνικής στη  Πάτρα "έπαιζε" τα χρήματα πελατών της εν αγνοία τους. Για την δράση της αυτή η οποία ήταν στημένη με κάθε λεπτομέρεια καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αφού κάποια στιγμή τα θύματά της διαπίστωσαν τις περίεργες διαδρομές που ακολουθούσαν τα χρήματά τους. Η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας της Πάτρας είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999
- 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς οι εκείνοι να έχουν συναινέσει. Ο γενικός δείκτης έπεσε και οι πελάτες έχασαν τα κεφάλαιά τους που ούτε καν γνώριζαν που είχαν επενδυθεί. Η τράπεζα αναγκάστηκε να τους πληρώσει ως αποζημίωση 366.000 ευρώ. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 14 πελάτες της τράπεζας να είχαν πέσει θύματά της. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρενέβαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και άλλαζε τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους. Και τα όποια έγγραφα αποστέλλονταν, προωθούνταν.. στο υποκατάστημα. Η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η είδηση έπαιξε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας. Κάποια από αυτά αναφέρθηκαν στο όνομα της τράπεζας ενώ τα αθηναίικα μέσα το αγνόησαν παντελώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: