Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η HSBC ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ LOBBYSTAS.GR!

Σε πολλές αναρτήσεις μας έχουμε αναφερθεί γιατί το 2011 κλείνει ο κύκλος της φούσκας του 1999. 

Ενδεικτικά: Δευτέρα 18 Απριλίου.    "Ο κύκλος της φούσκας του 99 κλείνει πανηγυρικά φέτος 12 χρόνια μετά, με την ολοκληρωτική κατάρρευση του καρτέλ των τραπεζιτών(εδώ) 

Τρίτη 12 Απριλίου. "Οι επερχόμενες αλλαγές στην Ελληνική αγορά θα πρέπει να θεωρούνται  σίγουρες για τους επόμενους μήνες. Πόσοι θα μείνουν; Πόσοι θα συγχωνευτούν; Το 2011 είναι η χρονιά που κλείνει ο κύκλος της μητέρας όλων των φουσκών που έσκασε το 1999. Λίγες μετοχές στο ταμπλό λίγα μαγαζιά στην αγορά. Τα καλά λοιπόν είναι μπροστά μας. Για άλλους με κλάμα και για άλλους με χαρά …(εδώ)

Χτες το μεσημέρι το Capital.gr δημοσίευσε ανάλυση της HSBC για της Ελληνικές μετοχές.


HSBC: Το ΧΑ ολοκληρώνει το bear market του 1999

Ενδείξεις αλλαγής τάσης για τις ελληνικές μετοχές εντοπίζει σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2011 η HSBC Global Research. Με τίτλο «Θα μπορούσαν οι ελληνικές μετοχές να ‘γυρίζουν’ σε bullish;» οι αναλυτές του οίκου σχολιάζουν τα εξής: «συχνά λέμε, ως τεχνικοί αναλυτές, ότι η δουλειά μας δεν είναι να εξηγήσουμε το γιατί, αλλά να προσδιορίσουμε το sell ή το buy. Και οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να ‘γυρίζουν’ σε bullish». Σύμφωνα με την HSBC, η ελληνική αγορά παρουσιάζει ενδείξεις ότι πλησιάζει σε έναν σημαντικό πυθμένα και ότι η τάση υποαπόδοσης έναντι της γερμανικής πρόκειται να αντιστραφεί. Κάνοντας αναφορά στην πτωτική κίνηση των μετοχών των Enron και Lehman Brothers πολύ πριν «ακουστούν» τα άσχημα νέα, οι αναλυτές της HSBC αναφέρουν ότι παρακολουθούν πολύ στενά όσα έχει να «πει» η ελληνική αγορά. Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. δείχνει να ολοκληρώνει ένα bear market της τάξης του 90% που ξεκίνησε το 1999, αναφέρει η ανάλυση της HSBC. Παράλληλα, μία άλλη ένδειξη ότι η μοίρα της ελληνικής αγοράς αλλάζει, είναι η υποαπόδοση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ σε σχέση με τον γερμανικό DAX και η ανοδική απόκλιση του Relative Strength Index. Σε συγκριτική βάση, η ελληνική αγορά δείχνει ότι θα υπεραποδώσει έναντι της γερμανικής τους επόμενους μήνες. Υπάρχουν φυσικά πολλοί λόγοι ως προς το γιατί θα μπορούσε η ελληνική αγορά να αρχίσει να υπεραποδίδει, προσθέτουν οι αναλυτές της HSBC. «Τα γεγονότα αναμφίβολα θα ξεδιπλωθούν και θα βρεθούν αυτοί που θα εκλογικεύσουν το γιατί συνέβη ότι συνέβη. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε, ως τεχνικοί αναλυτές των παράλογων αγορών, είναι ότι η ελληνική αγορά μοιάζει να περιμένει ένα πιο λαμπρό μέλλον σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Υ.Γ 1. Η έκθεση της HSBC «βλέπει» τεχνικά το Χ.Α. και δεν θα μπορούσε να μιλήσει για το καρτέλ των τραπεζιτών, γα τον απλό λόγο ότι συμμετείχε στη φούσκα και βέβαια τηρεί το Savoir Vivre.
Όμως το μεγάλο κάρφωμα γίνεται πολύ κομψά εκεί που αναφέρει ότι: «Τα γεγονότα αναμφίβολα θα ξεδιπλωθούν και θα βρεθούν αυτοί που θα εκλογικεύσουν το γιατί συνέβη ότι συνέβη. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε, ως τεχνικοί αναλυτές των παράλογων αγορών

Υ.Γ 2. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι και πότε βρε αδέλφια έρχεται το πάρτυ; Μετά το κούρεμα; Μετά τη χρεοκοπία; Πριν; Προφανώς όταν κάψει τελείως φλάντζα το μαγαζί …

Δεν υπάρχουν σχόλια: