Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ, ΘΑ ΓΑΒΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ»

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι τόσο δυνατοί που θα μπορούσαν να κάνουν σκέψη να κτυπήσουν μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων. Δεν νομίζω ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Το αποκλείω καθ’ ολοκληρία. Η Τουρκία θα φωνάξει, θα γαβγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει»

«Θέλει να περνά καλά με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, καλά κάνει να προσγειωθεί και να μην πετά στα σύννεφα, γιατί όσο πιο ψηλά πετά, τόσο η πτώση θα είναι μεγαλύτερη».

«Είναι η μοναδική ευκαιρία μετά από τόσα χρόνια που μας δίνεται για να λύσουμε το Κυπριακό σωστά. Αν οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τα αγαθά που μας έστειλε ο Θεός, και κατά το δη λεγόμενο να αρχίσει να βαρεί το πουγκί τους, οφείλουν να έρθουν να συνεργαστούν, και αυτοί πρέπει να διώξουν και τους έποικους και τα τουρκικά στρατεύματα»

«Είναι η στιγμή, που πρέπει να συμμαχήσουμε με τους Τουρκοκύπριους ούτως ώστε να πετύχουμε μια σωστή λύση για το καλό όλων μας. Αυτό είναι το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων αυτή τη στιγμή και το συμφέρον όλου του κυπριακού λαού»

«Σίγουρα δεν αρέσει στους Τούρκους και στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, που τον χαρακτηρίζω και ξύπνιο και ευέλικτο και χαρισματικό ηγέτη, αλλά του λείπουν οι δημοκρατικές αρχές. Αισθάνεται ότι η χώρα του είναι μεγάλη και εκσφενδονίζει απειλές κάθε λίγο και λιγάκι στη μικρή Κύπρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: