Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ...

Μπορεί η Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), να μην διακρίνεται διεθνώς, αφού η κατάταξη της είναι  στην 72η θέση στην Ευρώπη και 189η στον κόσμο, διακρίνεται όμως για το διδακτικό της προσωπικό. 

Χριστοδουλάκης Νίκος: Διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από 24.10.2001 έως 10.3.2004, Υπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τους τομείς Ενέργειας, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Εμπορίου και Έρευνας από 13.4.2000 έως 24.10.2001 και Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους από το 1996 έως το Μάρτιο του 2000. Το Α' εξάμηνο του 2003 διετέλεσε Πρόεδρος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Β΄ εξάμηνο του 2002 Πρόεδρος στην Ομάδα Υπουργών της Ευρωζώνης (Eurogroup). Υπήρξε, επίσης, οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1996).
Έβαλε τα «μπετά» για την ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη

Αλογοσκούφης Γιώργος: Από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009 διατέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Από το 1992 έως και το 1993 διατέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Συνέχισε το «γερό οικοδόμημα» του προκατόχου του με συνταγή ήπιας προσαρμογής και υπογραφή Καραμανλή.


Κολλίντσας Τρύφων: Καθηγητής στο τμήμα οικονομικής επιστήμης. Στο πλευρό της Μπακογιάννη. Άλλη μια φωνή με άποψη για το πώς θα σωθεί η Ελλάδα.

 Ελευθεροτυπία: Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες: «Συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank». Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης. Στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».  

  



Δεν υπάρχουν σχόλια: