Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

PAX AMERICANA: ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ...

Λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στη Κύπρο και λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, έρχονται οι δηλώσεις της από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε και θα καταλάβετε …  

Πηγή:  Καθημερινή

ΚΛΙΝΤΟΝ: ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Υπέρ μιας ομοσπονδίας με δυο κοινότητες και δυο ζώνες, τάχθηκε για την Κύπρο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών

 Το στάτους κβο στην Κύπρο «δεν ωφελεί κανέναν», δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον. «Θέλουμε μια ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή υπογραμμίζοντας πως «σ’ όλη την περιοχή, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής προσπαθούν να πάρουν μαθήματα από τις εμπειρίες της Τουρκίας». Η κ. Κλίντον κάλεσε τον τουρκικό λαό να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που έρχεται για «να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που δημιουργούνται για περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας», και ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Νωρίτερα η κ. Κλίντον αντιμετώπισε τις ερωτήσεις του τουρκικού τύπου για τις υποθέσεις συλλήψεως δημοσιογράφων και τις επέκρινε ανοιχτά.

«Δεν νομίζω ότι είναι προς όφελος της Τουρκίας οι κινήσεις αυτές, μοιάζουν αντιφατικές με όλες τις άλλες εξελίξεις που έχουν γίνει στην Τουρκία», απάντησε η Αμερικανίδα υπουργός στις επίμονες ερωτήσεις. Οι θεσμοί στην Τουρκία πρέπει να μπορούν να αντέχουν σε κάθε έρευνα, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: