Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ...


Δεν είναι δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης ανέφερε  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνοντας πως η Κύπρος καταφέρνει μέχρι στιγμής να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.  Ερωτηθείς, με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Κυβέρνηση να αποφύγει να αναγκαστεί να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Στεφάνου, αφού παρατήρησε ότι «κάποιοι άρχισαν να θεωρούν δεδομένο ότι θα καταφύγουμε στο Μηχανισμό Στήριξης», είπε ότι για να προσφύγει κάποιος στο Μηχανισμό Στήριξης σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του με ένα λογικό επιτόκιο. 
Μέχρι τώρα, σημείωσε, με τους χειρισμούς που έχουν γίνει, η Κύπρος καταφέρνει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. «Αυτό το έχουμε σχεδιάσει για μέχρι και το τέλος αυτού του χρόνου και γίνονται προσπάθειες και για παρακάτω. Αρα, ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης και να φτιάχνουμε διάφορα σενάρια», συνέχισε.
Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα συζητούν διάφορα μέτρα αναφορικά με την οικονομία τόσο για ικανοποίηση δημοσιονομικών αναγκών όσο και για επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων, προσθέτοντας ότι έχει εγκριθεί ένα πακέτο μέτρων και «αναμένουμε και τις παραπέρα συναντήσεις για τη συζήτηση άλλων μέτρων».Ερωτηθείς εάν με ένα επιτόκιο 9,5% θα μπορεί η Κύπρος να προσφύγει στις διεθνείς αγορές, ο κ. Στεφάνου είπε ότι μέχρι τώρα η Κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με ένα επιτόκιο πολύ πιο χαμηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: