Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΜΕ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ"



πηγή: www.ANT1online.gr



Στο στόχαστρο των "Ανωνύμων" βρίσκεται πλέον και η Ελλάδα, μετά την ανάρτηση δύο "επιθετικών" βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου απειλούν ευθέως πολιτικούς, ΜΜΕ και τις τράπεζες της χώρας.

Στο πρώτο βίντεο της ομάδας αναφέρεται: «Για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα είμαστε σιωπηλοί, καθώς οι ελευθερίες και η ευημερία μας πωλούνται. Δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε τις αγριότητες στην Ελλάδα, γιατί μετά από την Ελλάδα καμία χώρα δεν θα αφεθεί αβλαβής από την πλεονεξία των τραπεζικών καρτέλ και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Ο χρόνος έχει έρθει για εμάς να επιλέξουμε πως τα παιδιά μας και οι νεότερες γενιές θα μας θυμούνται. Ερχόμαστε ενώπιον σας με ένα μεγάλο βάρος επάνω στις καρδιές μας και μιλούμε στις συνειδήσεις σας να κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό ως συνάνθρωποί μας, ηθικά, ανθρώπινα και συνειδητά. Ενωμένοι όλοι μαζί σας ένας, διαιρεμένοι από τίποτα ενάντια στην αρρώστια που μολύνει την κοινωνία μας. Είμαστε οι Ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε».

"Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας, να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ, να χρησιμοποιείτε παρακρατικές οργανώσεις ως προβοκάτορες", τονίζει μεταξύ άλλων το δεύτερο βίντεο. "Πολιτικοί, ΜΜΕ, αστυνομία και τραπεζικοί της Ελλάδας, το μήνυμα είναι για όλους σας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το προφίλ και η δράση των "Ανωνύμων"

Η δράση των "Ανώνυμων" χάκερ
τον τελευταίο καιρό έχει εξελιχθεί από μια ομαδική εκτόνωση στο όνομα της ελευθερίας του Διαδικτύου σε μια πραγματική απειλή για εταιρίες και κυβερνητικούς οργανισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ομάδα χάκερ LulzSec, οι οποίοι έχουν προχωρήσει από την παράλυση ιστοσελίδων στην κλοπή δεδομένων.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η "Wall Street Journal", ομάδες όπως οι "Ανώνυμοι" και οι LulzSec, στις οποίες συμμετέχουν συνήθως νεαροί άντρες 15 ως 30 ετών, έχουν αρχίσει να τρομοκρατούν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι αρμόδιες αρχές στην Ισπανία, την Τουρκία, την Ολλανδία και τη Μ. Βρετανία έχουν συλλάβει πάνω από 40 μέλη των "Ανωνύμων". Στις ΗΠΑ, το FBI έχει διενεργήσει αρκετές επιχειρήσεις-σκούπα σε μια οργανωμένη προσπάθεια να αποκαλύψει τους υπαίτιους πρόσφατων διαδικτυακών επιθέσεων.

Την Τετάρτη, η αστυνομία της Μ. Βρετανίας απήγγειλε κατηγορίες σε έναν δεκαεννιάχρονο για συνεργασία τόσο με τους "Ανώνυμους" όσο και με τους LulzSec. Οι "Ανώνυμοι" δημιουργήθηκαν το 2003 από το 4chan, ένα forum για online μηνύματα. Σταδιακά απέκτησαν πολιτικά χαρακτηριστικά, υιοθετώντας μια ιδεολογία περί διαδικτυακής ελευθερίας. Κάθε online forum των "Ανωνύμων", όπως το AnonOps και το AnonNet, έχει πολλαπλά chat rooms ή "κανάλια", κάθε ένα από τα οποία επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη αποστολή.

Ενώ μπορεί να υπάρχουν γύρω στα εκατό άτομα που συμμετέχουν σε καθημερινή βάση στα διαδικτυακά forum των "Ανωνύμων", είναι χιλιάδες αυτοί που μπαίνουν κατά τη διάρκεια δημοφιλών "επιχειρήσεων". Πολλά κανάλια είναι δημόσια, αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να στήσουν chat rooms αποκλειστικά για μέλη ή να στείλουν ο ένας στον άλλο ιδιωτικά μηνύματα. Οι συμμετέχοντες μιλάνε συνήθως online χρησιμοποιώντας κάμερα, ενώ μπορούν να μοιράζονται βίντεο και άλλους φακέλους.

Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν και πολλά μέλη στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. Το όνομα των "Ανωνύμων" εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 2008, όταν πραγματοποίησε μια καμπάνια ενάντια στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας και στην προσπάθεια της τελευταίας να ελέγξει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για τη Σαϊεντολογία.

Αλλά έγινε ευρέως γνωστή τον Δεκέμβριο, όταν αποφάσισε να επιτεθεί στα WikiLeaks. Οι "Ανώνυμοι" άρχισαν να επιτίθενται σε οργανισμούς και ανθρώπους που συνεργάζονταν με τα WikiLeaks και τον ιδρυτή τους Julian Assange, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Λονδίνο με την κατηγορία του βιασμού.

Οι "Ανώνυμοι" επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με τα WikiLeaks, επιβραδύνοντας σημαντικά τη λειτουργία τους. Oι επιθέσεις των "Ανωνύμων" έγιναν πιο προκλητικές τον Φεβρουάριο, όταν κάποια μέλη κατάφεραν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας της HB Gary Federal, της εταιρίας που προστατεύει από διαδικτυακές επιθέσεις τους οργανισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι "Ανώνυμοι" κατάφεραν να κλέψουν κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 70.000 emails, τα οποία και ανάρτησαν στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας συνομιλίες που έφεραν σε δύσκολη θέση πολλούς δημόσιους λειτουργούς.

Τον Απρίλιο, οι "Ανώνυμοι" επιτέθηκαν στη Sony και κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες για περίπου 100 εκατομμύρια άτομα που παίζουν online παιχνίδια χρησιμοποιώντας τους online servers της Sony. H Sony αναγκάστηκε να κλείσει το online δίκτυο του PlayStation για σχεδόν έναν μήνα και υπολόγισε το κόστος της επίθεσης στα 171 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δαπανών για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Η Sony ανέφερε στο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ ότι βρήκε στους servers της έναν φάκελο με το όνομα "Ανώνυμοι", μέσα στον οποίο ήταν γραμμένη η φράση "Eίμαστε Λεγεωνάριοι". Ωστόσο, οι επιθέσεις της νέας ομάδας χάκερ ακτιβιστών, της LulzSec, είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνες και προκλητικές. Τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα έχει σπάσει τα συστήματα ασφαλείας διαφόρων διεθνών και κυβερνητικών οργανισμών, όπως η Γερουσία των ΗΠΑ και ένα παρακλάδι του FBI με την ονομασία InfraGard.

Τον περασμένο μήνα, η LulzSec ανέφερε ότι σταμάτησε τη λειτουργία της ιστοσελίδας της CIA για περίπου μία ώρα. "Τον τελευταίο μήνα, έχουμε σπείρει το χάος και τον πανικό σε όλο το Διαδίκτυο, κάνοντας επιθέσεις σε διάφορους στόχους", υποστηρίζει η LulzSec σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μετά την επίθεση.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μη μασας ρε εμεις εχουμε τον καλυτερο κυνηγο των χακερς σε διεθνες επίπεδο δεν τολμουν οι ανωνυμοι να τα βαλουν με τον γίγαντα της ΓΑΔΑ