Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ E-MAIL ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ...


Οι «Κομόρες» της παγκόσμιας χρηματαγοράς ήταν, είναι και θα είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο και όλων των συντελεστών που το περιβάλουν. Επιχειρηματίες, παίχτες, κράτος, εποπτικές αρχές και ότι άλλο περιβάλει την συγκεκριμένη αγορά κοροϊδεύουν ο ένας των άλλων, με σκοπό τη κονόμα χωρίς όρους και κανόνες, όπως γίνεται παγκοσμίως. Το πρόσφατο παιχνίδι με το e-mail ανέδειξε για άλλη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία χάριν της «πράσινης» προπαγάνδας και των «συμφερόντων» που προφανέστατα εξυπηρετεί. Ο Υπουργός έδωσε εντολή στην εισαγγελία! Και η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα! Ούτε στις Κομόρες, ούτε στο Νεπάλ, ούτε πλέον στις πιο σκληρές χούντες παγκοσμίως,
δεν γίνονται αυτά! 

Ποιος έχει την ευθύνη θεσμικά για την εποπτεία και τον έλεγχο της αγοράς; Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο.  Ποιος έχει την ευθύνη και την τεχνική υποδομή να ξεκαθαρίσει την υπόθεση; Η Ε.Κ. και το Χρηματιστήριο.  Γιατί λοιπόν η εισαγγελία παίζει το «παιχνίδι» του Υπουργού; Τα αποτελέσματα της έρευνας από την Ε.Κ. και το Χρηματιστήριο  θα είχαν αποδέκτη την εισαγγελία αν υπήρχαν παράνομες πράξεις. Τώρα απλά θα διερευνηθεί το ερώτημα από την εισαγγελία. Είναι δυνατόν να εξειδικευτούν τα ερωτήματα από τη δικαιοσύνη που δεν έχει της απαραίτητες γνώσεις; Η Ε.Κ. και το Χρηματιστήριο  όφειλε να διερεύνηση:

1.   Ποιοι ήταν οι αποδέκτες του e-mail και ποια η «συμπεριφορά» των κωδικών τους στο ταμπλό;
2.   Ποιοι διέδωσαν  το e-mail (στελέχη δημοσιογράφοι sites κ.α ) και τι έπραξαν αναλόγως στο ταμπλό;
3.   Ποιοι γνώριζαν και είχαν εσωτερική πληροφόρηση;

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που που θα έπρεπε να απαντηθούν αν δεν υπήρχε το καθεστώς του τύπου «ο Υπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και εμείς βαράμε προσοχή»!

Πρόσφατο παράδειγμα για το πώς λειτουργούν οι πραγματικές αγορές αποτελεί η απόφαση της Ν. Κορέας που επέβαλε απαγόρευση των συναλλαγών και μεγάλο πρόστιμο στη  Deutsche Bank για έξι μήνες.  Το Χρηματιστήριο της Κορέας και η αντίστοιχη Ε.Κ. αποκάλυψε ότι η πτώση του δείκτη εκείνη τη μέρα, όταν τα συμβόλαια έληξαν προκλήθηκε από προγραμματισμένες ρευστοποιήσεις. Οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες στις μονάδες της Deutsche Bank στην Σεούλ και το Χονγκ Κονγκ καθώς διαπιστώθηκε πως εντολές πώλησης αξίας περίπου 1,6 τρισ. γουόν (1,4 δισ. δολάρια) δόθηκαν μέσω της κορεατικής χρηματιστηριακής της γερμανικής τράπεζας.


Υ.Γ. Οι πιο παλαιοί θα θυμούνται επί Σημίτη όταν γκρεμίστηκε σε μια μέρα το Χρηματιστήριο κλείνοντας ο Γ.Δ. στο - 8% γιατί υπήρξε η φήμη ότι «Τουρκικό ψαράδικο» πέρασε τα χωρικά μας ύδατα. Την άλλη μέρα ήταν στο +8%. Αέρας λεφτά τότε αέρας λεφτά τώρα. Ο λύκος και αν γέρασε …

Δεν υπάρχουν σχόλια: