Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;


Η Ε.Κ επιβάλει πρόστιμο γιατί δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Το ΣΔΟΕ λέει ότι δεν υπάρχει θέμα. Τελικά τι έχει γίνει;  
Σχετικά με μία υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι και ενέπλεκε το όνομα της εταιρείας PK Consultants USA Inc σε πιθανή τέλεση οικονομικού εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλου ύψους (περίπου 30 εκατ. ευρώ), το ΣΔΟΕ έστειλε στις 24/2 απάντηση προς το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Γεώργιο Δασκαλέα.
Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, επειδή από τις ελεγκτικές επαληθεύσεις που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει θέμα εξαπάτησης Ελλήνων επενδυτών, έχουν ταυτοποιηθεί οι συναλλαγές των επενδυτών και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) του υπουργείου Οικονομικών προέβη στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 στη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών της PK Consultants USA Inc που είχαν δεσμευθεί από τον Αύγουστο του 2010.
Πρόκειται για ποσά που αφορούν ελεγμένους επενδυτές, με εντολή προς την τράπεζα Eurobank, να αποδώσει στους δικαιούχους (επενδυτές) ποσά σύμφωνα με τις από 27-9-2010 και 20/10/2010 ανέκκλητες εντολές που έχει καταθέσει η PK Consultants USA Inc σε αυτή.

Πρόστιμο 450.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Δασκαλέα διότι από το 2004 παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό επενδυτών στην Ελλάδα χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Προέβαινε σε διαχείριση χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε παράγωγα επί συναλλάγματος (FX) για λογαριασμό επενδυτών.
Για τον ίδιο λόγο επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ «PK CONSULTANTS USA Inc.» με έδρα το Delaware των ΗΠΑ την οποία ο κ. Δασκαλέας εμφάνιζε ότι παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: