Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο ΜΑΘΙΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ...


Το χαρτί ξεκίνησε από τα 28 λεπτά έκανε υψηλό 87 λεπτά και σε κάθε συνεδρίαση η μετοχή γίνεται ασανσέρ και κλειδώνει πάνω κάτω με όγκους. Ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει τίποτα και σήμερα έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Παρακολουθούμε με δικαιολογημένη προσοχή τις τελευταίες ημέρες την πορεία της μετοχής μας, που παρουσιάζει εντυπωσιακή μεταβολή σε σχέση με το γενικό επίπεδο της αγοράς.
Ανακοινώνουμε ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας παρουσιάζουν ομαλή πορεία λαμβανομένου υπόψη και του προβληματικού περιβάλλοντος της ελληνικής οικονομίας.
Ως Διοίκηση δηλώνουμε, ότι κανένα σημαντικό γεγονός ή επιχειρηματική συμφωνία δεν έχει μεταβάλει ουσιαστικά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα και σχετικά επί του θέματος δημοσιεύματα θα πρέπει να θεωρηθούν μόνο ως εικασίες.»
 

Εγώ το έψαξα για να βοηθήσω και το Μαθό, βρε αδελφέ και βρήκα την απάντηση. Όλα συμβαίνουν από μη προβλέψιμα ενδεχόμενα που συμβαίνουν από καθαρή τύχη.   

«Ο Αριστοτέλης θεώρησε την τύχη και την αναγκαιότητα ως αντίθετες δυνάμεις. Ισχυρίστηκε ότι η φύση είχε πλούσια και σταθερά μοτίβα τα οποία δεν θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα απλώς της τύχης, αλλά αυτά τα μοτίβα δεν παρουσίαζαν την μηχανιστική ομοιομορφία του αναγκαίου ντετερμινισμού. Θεώρησε την τυχαιότητα ως αυθεντικό μέρος, αλλά ταυτόχρονα υποτελή της αναγκαιότητας και της τάξης. Ο Αριστοτέλης ταξινόμησε τα ενδεχόμενα σε τρεις κατηγορίες: βέβαια ενδεχόμενα τα οποία συμβαίνουν αναγκαία, πιθανά ενδεχόμενα που συμβαίνουν τις περισσότερες φορές, και μη προβλέψιμα ενδεχόμενα που συμβαίνουν από καθαρή τύχη. Θεώρησε το αποτέλεσμα των τυχερών παιχνιδιών ως μη προβλέψιμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: