Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ...


Δελτίο ειδήσεων Mega 25/7/2010

“Εκατοντάδες εφοριακοί δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση τα τελευταία τρία χρόνια ή δεν έκαναν εκκαθάριση της δήλωσής τους για να αποφύγουν να πληρώσουν τον φόρο.

Λίστα με 224 ονόματα εφοριακών και την εφορία που εργάζονται, δόθηκε στην δημοσιότητα όπου, όπως προέκυψε μετά από έλεγχο που έκανε το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία τρία χρονιά φορολογική δήλωση. Ανάμεσά τους είναι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, επόπτες, ακόμη και συνδικαλιστές.

Η λίστα αυτή εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών σε όλους τους οικονομικούς επιθεωρητές, ζητώντας τους κατά προτεραιότητα να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις και αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά παραπτώματα και να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση.

Όλοι τους υπηρετούν σε εφορίες όλης της χώρας και από το 2007 έως και φέτος δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το έκαναν και πριν το 2007, καθώς ο έλεγχος αφορούσε τα τελευταία τρία χρόνια.

Ανάμεσά στους 224 αυτούς εφοριακούς βρίσκονται και, περίπου, 60 για τους οποίους δεν έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων που έκαναν, οι οποίες παρέμεναν στα γραφεία κάποιων, πιθανώς διευθυντών, ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους.

Το υπουργείο Οικονομικών με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο ζητεί άμεση ενημέρωση, ώστε να διαπιστωθεί για ποιο λόγο οι εκατοντάδες αυτοί εφοριακοί απέφευγαν να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος, την ώρα που έπαιρναν δηλώσεις από χιλιάδες φορολογούμενους.

Υποψίες κάνουν λόγο και για εφοριακούς οι οποίοι ήθελαν να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό να ελεγχθεί το πόθεν έσχες τους, καθώς έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία.”

Ερωτήματα: Εκτός από το Mega που είχε τη λίστα που αλλού δόθηκε; Αν την είχε μόνο το Mega τότε πως δόθηκε στη δημοσιότητα;  

Από τους 224 πόσοι συνεχίζουν να υπηρετούν σήμερα 7 μήνες μετά στις θέσεις κλειδιά που αναφέρεται το Mega;

Εμπίπτουν ναι η όχι οι 224 στο νόμο περί απόκρυψης και νομιμοποίησης μαύρου χρήματος;  

Πρόσκεινται ναι ή όχι το 80% από τους 224 στη Π.Α.Σ.Κ.Ε.;

Δεν υπάρχουν σχόλια: