Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΣ ΞΕΠΛΕΝΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ...


Το Ελληνικό χρηματιστήριο και οι Ελληνες Τραπεζίτες  ήταν πάντα και συνεχίζουν να είναι, τα αγαπημένα μαγαζιά όλων εκείνων που θέλουν να ξεπλύνουν τόνους μαύρου χρήματος. Σε εκθέσεις των Αμερικανών και ειδικότερα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αναφερθεί στην Ελληνική αγορά και πως ξεπλένει ότι  μαύρο χρήμα κινείται στον πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο του 99 ο τζίρος της Αθήνας ξεπερνούσε κατά πολύ αυτούς του Γερμανικού και Γαλλικού Χρηματιστήριου. Όλα τα πακέτα της περιόδου του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας όπως, χρηματοδότηση του U.C.K. και του οπλισμού του, τη χρηματοδότηση του Σέρβικου στρατού, ουσιαστικά η «ρευστότητα» αυτού του πολέμου, πέρασε μέσα από συγκεκριμένους Έλληνες Επιχειρηματίες και Τράπεζες που φιγουράρουν ακόμη και σήμερα στο ταμπλό και μάλιστα πολύ ψιλά. Όλοι θυμούνται τον καλπασμό της Σοφοκλέους εκείνη την περίοδο.
Οι Αμερικανοί οι οποίοι ελέγχουν το παγκόσμιο ξέπλυμα δεν θορυβήκαν  τότε αφού ήταν και αυτοί μέσα στο κόλπο, αλλά αργότερα όταν διαπίστωσαν ότι νομικά πρόσωπα που πίσω τους βρίσκονταν Ρώσοι που αγόραζαν γη και ακίνητα στην Αμερική άρχισαν να ανησυχούν. Ρωσικά κεφάλαια πολλών δις αγόραζαν και πουλούσαν μετοχές στην Ελλάδα μετέφεραν το ρευστό στην Κύπρο και από εκεί γίνονταν οι αγορές στο Αμερικανικό έδαφος. Ειδικό κλιμάκιο έφτασε ταχύτατα αποτελούμενο από 16 ειδικούς έτσι ώστε να συντονίσουν τις «δραστηριότητες» τους με την Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό την «αποκάλυψη» και τον «έλεγχο» αυτών των δις. Ο βασικότερος λόγος για τις ενέργειες τους ήταν γιατι ενώ στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας ήταν αυτοί που υπέδειξαν τότε στου Μαξίμου πως θα γίνει η δουλεία με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και Τραπεζίτες στη περίπτωση των Ρώσων ήταν έξω από το κόλπο.
Τον έβγαλαν τρελό
Διευθυντικό στέλεχος κρατικής τράπεζας είδε τα δις που έφευγαν από Αθήνα πήγαιναν  Κύπρο και από εκεί Αμερική και άρχισε μόνος του να την ψάχνει. Οικογενειάρχης με παιδιά χωρίς να έχει και λογικό την απαραίτητη εμπειρία και σοφία «ανιχνεύτηκε» από τους Αμερικανούς. Τον «έμπασαν» στη πρεσβεία μεγαλοπιάστηκε πήραν ότι στοιχεία είχε και μετά τον έβγαλαν ψυχασθενή!  Τον χώρισε η γυναίκα του η οποία ήταν πεπεισμένη ότι είναι τρελός, όπως η ίδια μου έλεγε σε ένα καφέ στα Βόρεια προάστια αρχές του 2000. Λίγους μήνες μετά έχασα τα ίχνη  του οικογενειάρχη ο οποίος πίστεψε ότι θα ζούσε το American Dream στην πατρίδα του, όπως το πίστεψαν και το πιστεύουν  9 στους 10 Έλληνες ακόμη και σήμερα!    
Ε.Υ.Π. και Αμερικανοί στο Μοναστηράκι
Λίγους μήνες πριν αφού είχε ήδη ξεκινήσει το γκρεμοτσάκισμα  της Σοφοκλέους οι «δημόσιοι υπάλληλοι» της Ε.Υ.Π. έψαχναν απεγνωσμένα να δουν τι θα κάνουν με τα προσωπικά τους αλλά και της υπηρεσίας χαρτοφυλάκια. Βλέπετε η μεγάλη μαγκιά των Πασόκων της εποχής, οι οποίοι είναι οι ίδιοι και σήμερα στις καίριες θέσεις ενόψει της φούσκας που έχει ήδη ξεκινήσει, είναι ότι δούλεψαν και παραμύθιασαν τους δικούς τους για να μην αδειάσουν χαρτιά. Ο λόγος προφανής. Έκδηλη η αγωνία και η νευρικότητα στην υπηρεσία η οποία έψαχνε τρόπους σωτηρίας άρχισε να ανοίγεται στη πιάτσα. Θυμάμαι το πόσο γέλιο είχα ρίξει τότε, ακόμα και τώρα  γελάω όταν «δημόσιος υπάλληλος» με ρώταγε τι βλέπω για το μαγαζί γιατί η κακομοίρα μάνα του είχε 3.000.000 δρχ σε ένα αμοιβαίο της Εθνικής - τα είχε για την κηδεία της - αν έπρεπε να πουλήσει και να πάρει ότι ψίχουλα είχαν μείνει ή να περιμένει ανάκαμψη. Καταλαβαίνετε. Ένα ηλιόλουστο  πρωινό λοιπόν «δημόσιος υπάλληλος» έχει βγει για «ψάρεμα» και κατηφορίζει για το Μοναστηράκι,  να πει μια καλημέρα στο «Τζίμη» Την ίδια ώρα ο «Τζίμης» ετοίμαζε δυο κούπες με φρέσκο ελληνικό καφέ. Ο «Μπομπ» από το 16μελες κλιμάκιο αφού απολάμβανε το καφέ μετά θα του έριχνε το φλιτζάνι ο «Τζίμης» και θα του τα έλεγε όλα! Λόγο αυτής της τυχαίας συνάντησης των τριών έμαθε η Ε.Υ.Π. για την ύπαρξη του κλιμάκιου των Αμερικανών. Πολύ αργότερα σχηματίστηκε νέα ενεργή διεύθυνση για τα χρηματοοικονομικά. Οι Αμερικανοί  αφού ολοκλήρωσαν την «εργασία» τους συνέχισαν με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη. Μην φανταστείτε ότι τους έστειλε η υπηρεσία τους στην Τουρκία για διακοπές. Τα στοιχεία της Αθήνας τους οδήγησαν  εκεί. Μπορεί να μην υπήρχε τότε ο GT-30 - ο κοινός Χρηματιστηριακός  δείκτης Ελληνικής και Τουρκικής αγοράς – υπήρχε όμως πλατφόρμα που περιελάμβανε τα χρηματιστήρια Ελλάδας Τουρκίας και Κύπρου. Αργότερα προστέθηκε και το Ισραήλ.
Κύπρος ή «Τουρκική Κύπρος»;
Στην κατεχόμενη Κύπρο λειτουργούν σήμερα κοντά στις 50 Τράπεζες. Λιγότερες από τις μισές με καθεστώς οffshore και οι άλλες με άδειες πιστωτικών ιδρυμάτων από το ψευδοκράτος. Το ψευδοκράτος μπορεί να «φαίνεται» στη Τουρκία η οποία ελέγχεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το ξέπλυμα, το ψευδοκράτος όμως όχι. Ο παράδεισος λοιπόν του μαύρου χρήματος είναι η «Τουρκική Κύπρος» Δεν υπάρχει ούτε SWIFT ούτε IBAN ούτε κάποιος άλλος φανερός ή κρυφός κωδικός στις συναλλαγές των Τραπεζών. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ίχνος που να οδηγεί σε λογαριασμό ή φυσικό πρόσωπο. Δίπλα ακριβώς η ελληνοκυπριακή πλευρά που διέπεται από όλους τους κανόνες καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Πιστεύω να καταλάβετε πόσο απλά είναι τα πράγματα αφού δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Σήμερα είναι χαλαρή η διέλευση από τη μια πλευρά στην άλλη. Όταν ήταν κλειστά τα σύνορα και πριν μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος υπήρχαν ειδικοί «ταχυδρόμοι» που κουβαλούσαν τσουβάλια λες και ήταν η λαχαναγορά του Ρέντη γεμάτα με ζεστό λαχταριστό χρήμα.
Μπορείς λοιπόν να κάνεις την ωραιότερη μπουγάδα της ζωής σου φτιάχνοντας το δίκτυο σου το οποίο θα περιλαμβάνει Τράπεζες στις δυο πλευρές του νησιού το Χ.Α.Κ και το Χ.Α. Τόσο απλά.…                    
Υ.Γ.  Επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να κάνουν τους μάγκες στο ταμπλό αλλά και στη κοινωνία, Κύπριοι ταχυδρόμοι να το παίζουν παράγοντες, τραπεζίτες που μιλούν στον καθρέφτη τους επί μισή ώρα και να λένε, υπάρχω εγώ και μετά ο θεός και από πίσω όλα τα κομματόσκυλα, έχω να τους πω ότι όλα αυτά τα οφείλουν στον ηλίθιο Ελληνικό Λαό και όχι στις ικανότητες τους!!                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: