Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

INSIDER ;

Τα συμπεράσματα δικά σας. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι και την ίδια μέρα υπήρξε απάντηση από τον Ο.Π.Α.Π. Θα είχε ενδιαφέρον να καταθέσετε τα σχόλια σας για ένα τέτοιο ζήτημα.

Το ρεπορτάζ     

ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ !!


Όποιος καταλάβει τι γίνεται ας το εξηγήσει και σε ‘μένα. Ο κ Δημοσθένης Αρχοντίδης είναι μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ, ταυτόχρονα και επικεφαλής ως γενικός διευθυντής στη  Διεύθυνση Private Banking της Eurobank. Με άλλα λόγια ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ταμείο της τράπεζας και είναι υπεύθυνος για την επένδυση αυτών των χρημάτων, γνωρίζει εκ των πραγμάτων την πορεία των οικονομικών στοιχείων του ΟΠΑΠ αφού είναι στο Δ.Σ του ΟΠΑΠ. Υπάρχει κλασικότερη περίπτωση insider; Ανά πάσα στιγμή γνωρίζει λόγο θέσης την περίοδο όπου θα πουλήσει ή θα αγοράσει μετοχές του ΟΠΑΠ αποκομίζοντας πάντα κέρδη εκ του ασφαλούς! Δυνατός παίχτης ο κ Αρχοντίδης κάνει και intraday μόνο που έτσι το κάνω και εγώ! Καλά, οι εποπτικές αρχές αυτές βρίσκονται μονίμως σε θερινή ραστώνη (όχι τυχαία) οι υπόλοιποι όμως  στην αγορά πως το ανέχονται?
Υ.Γ Δεν πιστεύω ότι εκτός από τους κωδικούς που φαίνεται ο κ Αρχοντιδης να έχει  και άλλους με κατάληξη LTD. Το λέω γιατί στο private banking μόνο τέτοιους έχει, έτσι δεν είναι κ Αρχοντίδη;

Απάντηση Ο.Π.Α.Π 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Αναφορικά με δημοσίευμα στο σημερινό φύλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας …………. η ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρεί χρήσιμο να διευκρινίσει ότι:
                Οι – σχεδόν σε καθημερινή βάση – γνωστοποιούμενες συναλλαγές της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. επί μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., δεν αφορούν προσωπικά τον κ. Δημοσθένη Αρχοντίδη, αλλά πραγματοποιούνται σε εκτέλεση εντολών διαφόρων πελατών της.
·        Η γνωστοποίηση εκ μέρους της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. και ακολούθως από την ΟΠΑΠ Α.Ε. προς τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, γίνεται ακριβώς επειδή συμβαίνει ο κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης να κατέχει τη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. (και υπόχρεο πρόσωπο ως Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ.με βάση το Ν.3340/2005) και ταυτόχρονα ασκεί διευθυντικά καθήκοντα
·        Τόσο οι γνωστοποιούμενες συναλλαγές, όσο και η διπλή ιδιότητα του κ. Δημοσθένη Αρχοντίδη, είναι απολύτως σύννομες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: