Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ;

Έχει λερωμένη την φωλιά του αλλά κανείς δεν τον αγγίζει ! Η αγορά τον ξέρει καλά από τη εποχή της φούσκας τότε που ήταν πρόεδρος των θεσμικών επενδυτών. Μετέπειτα συνέχισε το θεάρεστο έργο του Θωμαδάκη αντικαταστόντας τον στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς . Σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της Alpha Bank όπως και παλιά. Τα δικά μας ρεπορτάζ πολλά αλλά προηγείται το συμπέρασμα της Εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τα ομόλογα. Διαβάστε με προσοχή τι λέει . Οι αδιάφθοροι της δικαιοσύνης τι περιμένουν ;  
Σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων, αλλά και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την παρούσα Εξεταστική Επιτροπή, η αρμόδια προς έλεγχο Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προέβη στον απαιτούμενο έλεγχο των εμπλεκόμενων στις πωλήσεις δομημένων ομολόγων χρηματιστηριακών εταιρειών - θυγατρικών Τραπεζών, που είτε ενεπλάκησαν ευθέως, είτε, κατά ορισμένες μαρτυρίες, ατύπως.
Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Α. Πιλάβιος, τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε παραδεχθεί κατά την κατάθεσή του στην παρούσα Επιτροπή ότι η ζημία των Ασφαλιστικών Ταμείων έγκειται στο γεγονός ότι αγόρασαν υπερτιμολογημένα τα συγκεκριμένα δομημένα προϊόντα. Με δεδομένο ότι και οι Τράπεζες πούλησαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, είτε απευθείας, είτε μέσω θυγατρικών τους χρηματιστηριακών εταιρειών δομημένα προϊόντα στο 99% ή το 100% της ονομαστικής τους αξίας, δηλαδή προφανώς υπερτιμολογημένα και ερωτηθείς για τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί των ημερών του ως προς αυτές τις
περιπτώσεις, ο κ. Πιλάβιος απάντησε ότι δεν είχε σχετική αρμοδιότητα ελέγχου σε Τράπεζες. Όμως, μετέπειτα καταθέσεις μαρτύρων επιβεβαίωσαν την εμπλοκή τραπεζικών χρηματιστηριακών εταιρειών, για τις οποίες έχει αρμοδιότητα ελέγχου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑεπέρριψε ρητά ευθύνες στον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δεν προχώρησε στον έλεγχο των εμπλεκόμενων εταιρειών θυγατρικών Τραπεζών, οι οποίες στο βαθμό που παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραδέχεται στην παρούσα Επιτροπή την υπερτιμολόγηση των συγκεκριμένων δομημένων κατά την πώλησή τους σε Ασφαλιστικά Ταμεία, όταν δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο το 2007, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό τον κ. Πιλάβιο έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για τις αγοραπωλησίες ομολόγων σταθερού εισοδήματος μεταξύ των ετών 1999 -2004 σε Ασφαλιστικά Ταμεία, στρέφοντας την έρευνα μακριά από τα δομημένα προϊόντα και το χρόνο έκδοσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: